Wat met mijn ingreep, raadpleging of consultatie?

Heb je binnenkort een onderzoek of operatie gepland, dan moet je een coronatest (wisser) laten afnemen. Indien je geen symptomen hebt, kan je hiervoor terecht in onze “wiscontainer”. Je behandelende arts vertelt je er meer over.

De wiscontainer is op afspraak geopend van maandag t.e.m. vrijdag tussen 10u en 13u, met uitzondering van donderdag: dan is de wiscontainer gesloten. Op zaterdag opent de wiscontainer al om 9u. Vooraf inschrijven in de centrale inkomhal is niet nodig. Je wordt ingeschreven in de container zelf. Kan je wegens werkomstandigheden niet langskomen overdag? Dan kan je, na het maken van een afspraak, ook terecht tussen 18u en 19u en dit op maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagavond.

Een afspraak maken kan telefonisch via 03/491 26 60 of online via http://mijnzorg.heilighartlier.be indien je al eerder in ons ziekenhuis geweest bent. Indien je behandelend arts al een afspraak voor jou heeft gemaakt, hoef je verder niets te doen.

Waar bevindt zich de wiscontainer?

Je kan de wiscontainer bereiken via de inrit van de bezoekersparking. Volg meteen na het binnenrijden links de bewegwijzering naar de wiscontainer.

Testresultaat 

Test je positief? Dan word je, binnen de 24 uur, gecontacteerd door het ziekenhuis.
Test je negatief? Dan krijg je géén bericht van het ziekenhuis.
Je kan je testresultaat steeds raadplegen via  www.mijngezondheid.be

Heb je covid-symptomen? Kom dan niet naar de wiscontainer, maar neem contact op met je huisarts. 

Kom liefst alleen naar de wiscontainer. Er is max. één begeleider toegestaan indien dit noodzakelijk is (bv. omwille van taalbarrière of mobiliteit).
Ook hier is het dragen van een eigen mondmasker verplicht. Vergeet dus zeker je mondmasker niet!

Heb je een afspraak in het ziekenhuis die al vóór de coronamaatregelen gepland werd? Dan gaat deze gewoon door. Indien om een bepaalde reden de afspraak toch niet zal doorgaan, word je telefonisch gecontacteerd.

Heb je een afspraak in het ziekenhuis? Lees dan goed onderstaande richtlijnen.

  • Kom liefst alleen naar het ziekenhuis. Er is max. één begeleider toegestaan indien dit noodzakelijk is (bv. omwille van taalbarrière of mobiliteit).
  • Onze wachtzalen zijn zodanig ingericht om voldoende afstand van elkaar te houden. Zorg er zelf ook voor dat je voldoende afstand (1,5 m) houdt.
  • Gelieve je max. 15 min op voorhand aan te melden bij de inschrijvingen van je afspraak. Dit om geen onnodige tijd door te brengen in de wachtzaal.
  • Breng je eigen mondmasker mee. Het is niet meer mogelijk een mondmasker van het ziekenhuis te verkrijgen. Belangrijk hierbij is dat je steeds een proper mondmasker met een nieuwe filter draagt. Bij het aanmelden moet je de handen ontsmetten.
  • Opgelet! Heb je tussen het maken van je afspraak en de afspraak zelf symptomen gekregen zoals koorts, hoesten of niezen? Neem dan telefonisch contact op met het secretariaat van de dienst waar je een afspraak hebt. Je vindt alle contactgegevens op onze website.
  • Heb je een rolstoel nodig? Onze onthaalmedewerkers geven je er eentje. Na gebruik wordt deze telkens ontsmet.
  • Vergeet na je raadpleging niet langs het onthaal te gaan voor je parkingticket.
  • Gelieve na je raadpleging het ziekenhuis meteen te verlaten.

Medisch en oncologisch dagcentrum (MODC): jouw therapie gaat gewoon door. Krijg je een telefoontje van ons, dan wil dat zeggen dat je niet op consultatie moet komen. Zo niet, dan verwachten wij jou gewoon op het afgesproken moment.

Labo: Vanaf maandag 4 mei worden bloedafnames opnieuw in het labo afgenomen en niet meer in de polikliniek. Een bloedafname is mogelijk tussen 8 uur en 21 uur. OGTT (lange suikertest) is vanaf nu op afspraak om de wachtzaal zo leeg mogelijk te houden en de regels rond social distancing te kunnen respecteren. Een afspraak maken kan via het nummer: 03/491 30 70.

Teleconsultaties

De dienst orthopedie start met tele-consultaties om de zorg voor jou als patiënt, onder deze omstandigheden, zo goed mogelijk verder te zetten. Eén lid van de associatie zal in de voormiddag, van maandag t.e.m. vrijdag tussen 8 uur en 12 uur, beschikbaar zijn voor dringende orthopedische vragen op het nummer: 03 491 27 08. Ze richten zich vooral naar patiënten met postoperatieve follow-up problemen en acute orthopedische pathologie.

De dienst cardiologie is gestart met FibriCheck. Een innovatief digitaal zorgtraject voor patiënten met hartritmestoornissen. Dit initiatief biedt een oplossing om patiënten met hartritmestoornissen op te volgen zonder dat zij hiervoor op raadpleging hoeven te komen bij de cardioloog. Het is een hulp om, op korte termijn tijdens de corona-crisis, risicovolle verplaatsingen te vermijden. Via teleconsultatie worden de observaties via Fibricheck en de klachten van patiënt overlopen waarna wordt besloten of patiënt zich al dan niet naar het ziekenhuis moet begeven voor bijkomende onderzoeken. Op deze manier kunnen klachten meer geobjectiveerd worden, is een gestructureerde opvolging mogelijk, en kan er een gerichter beleid worden opgesteld. In de praktijk kan iedere patiënt met een smartphone op deze manier gevolgd worden. Patiënten kunnen de applicatie downloaden en krijgen van de cardioloog een QR-code waarna hij of zij gedurende 7 dagen ongelimiteerd metingen kan doen van zijn hartslag door zijn vinger op de lens van zijn smartphone te houden gedurende 60 seconden. Al deze gegevens worden doorgestuurd naar een webplatform, dat wordt opgevolgd door de cardiologen van onze dienst.