Parkeren

Bezoekersparking ziekenhuis

De bezoekersparking van het ziekenhuis is uitsluitend bestemd voor onze patiënten en hun bezoekers. Wie met het openbaar vervoer kan komen, hoeft slechts enkele minuten te stappen van het station van Lier. Ook de bus stopt vlakbij.

Laat je parkeerticket niet in de wagen achter. Je hebt het nodig om af te rekenen aan de betaalautomaat in de hal van het ziekenhuis of aan de bareel bij het uitrijden (zie contactloos betalen hieronder).

Er zijn mindervaliden parkeerplaatsen voorzien. Deze bevinden zich ter hoogte van de centrale inkomhal. Op vertoon van de mindervalidenkaart krijg je aan de onthaalbalie in de inkomhal een gratis uitrijticket.

Op de bezoekersparking, ter hoogte van blok A (ingang pijnkliniek en revalidatie), bevinden zich 2 oplaadpalen voor elektrische wagens.

(Contactloos) betalen

Het is ook mogelijk, naast cash te betalen, contactloos te betalen en dit op vier verschillende plaatsen. Je kan contactloos betalen aan de twee betaalautomaten aan de inkom van het ziekenhuis, maar ook aan de barelen op de bezoekersparking bij het uitrijden.

Let op: cash betalen kan enkel aan de betaalautomaten (niet aan de barelen bij het uitrijden).

Parkeertarief

  • Per begonnen half uur betaal je € 1,5.
  • Indien je de parking binnen de 20 minuten verlaat is het gratis.
  • Het maximum te betalen bedrag per 24 uur is € 18,00.
  • Wie langskomt op het chirurgisch, oncologisch, geriatrisch, pediatrisch dagziekenhuis, de pijnkliniek Algolier of Revalier, dialyse of dagtherapie paaz, betaalt €3,00 ‘zorgtarief’ ongeacht de duurtijd dat je in het ziekenhuis geweest bent.
  • Alle patiënten die op raadpleging komen of een onderzoek ondergaan (polikliniek, labo, medische beeldvorming, nucleaire beeldvorming, vroedvrouwenconsultatie, slaaplabo) betalen eveneens het zorgtarief van €3,00, ongeacht de duurtijd dat men in het ziekenhuis geweest is.

Om gebruik te maken van het zorgtarief, dien je het parkeerticket te valideren in een van de ontwaardingstoestellen die je vindt op de dagziekenhuizen, of aan de onthaalbalie. Daarna kan je betalen aan de betaalautomaat, of contactloos aan de uitrijbareel.

Wie in het bezit is van een mindervalidenkaart kan parkeren op de daarvoor voorziene plaatsen. Deze parkeerplaatsen zijn gratis op vertoon van de mindervalidenkaart aan de onthaalbalie in de inkomhal.

Abonnement

Wie wil kan een abonnement kopen dat 5 opeenvolgende dagen geldig is, hiervoor betaal je € 20,00. Het abonnement is per 5 dagen verlengbaar en eindigt automatisch bij het einde van de opname. Er is slechts 1 abonnement per opgenomen patiënt beschikbaar. Begeef je na het nemen van het ticket naar de onthaalbalie om jouw abonnement te activeren. Bij een langdurige opname (langer dan 1 maand) kan een gratis abonnement verkregen worden. Informeer hierover bij het onthaal.

Opgelet

Bewaar je ticket zorgvuldig. Bij verlies of beschadiging van je parkeerticket moet je bij de betaalautomaat kiezen voor de optie ‘verloren ticket’. De kostprijs is € 20,00

ANTI-PASSBACK systeem

Wanneer je een abonnement (dagkaart of langer) hebt, moet je dit gebruiken bij het binnen- en uitrijden. Wanneer je uitrijdt met jouw abonnement en de volgende keer bij het binnenrijden een nieuw ticket neemt bij de slagboom, kan je niet meer uitrijden met jouw abonnement.

Onderbreek je de cyclus “in-uit” “in-uit”, dan kan je de parking ofwel niet oprijden ofwel niet afrijden met je abonnement.

Bij foutief gebruik wordt je abonnement ongeldig en moet je een nieuwe aanschaffen.