Dagopname

Bij een dagopname worden uitsluitend patiënten opgenomen die een onderzoek, behandeling of ingreep ondergaan die dezelfde dag nog naar huis gaan. Overnachting in het ziekenhuis is daardoor niet noodzakelijk. Een enkele keer kan het ontslag wegens omstandigheden niet doorgaan waardoor de dagopname een verblijfsopname kan worden.

Het chirurgisch dagziekenhuis

Chirurgische ingrepen of onderzoeken gaan door op het chirurgisch dagziekenhuis, bereikbaar via route 170. Het chirurgisch dagziekenhuis is elke werkdag geopend van 07u tot 19u.
Opgelet: kom je voor een ingreep op het chirurgisch dagziekenhuis? Zorg er dan voor dat een begeleider je terug naar huis kan brengen. Er is 1 begeleider toegestaan om iemand te brengen en halen. Het is niet toegelaten om op de kamer te wachten als begeleider, tijdens de ingreep/het onderzoek. Uitzonderingen: patiënten jonger dan 18 jaar, hulpbehoevenden, blinden, doven, MPI patiënten, patiënten met dementie, indien een tolk nodig of op doktersvoorschrift. In de inkomhal van het ziekenhuis is een wachtruimte voorzien voor begeleiders. Hier vind je o.a. internet en stopcontacten voor laptopaansluiting.

Wil je weten hoe je opname verloopt, kan kan je terecht op deze pagina.

Het medisch en oncologisch dagziekenhuis

Het Medisch Oncologisch Dagcentrum (MODC) bevindt zich op de vijfde verdieping en is bereikbaar via route 205. Het MODC behandelt patiënten oncologie en hematologie (bloedziekten). Het MODC is elke werkdag geopend van 7u tot 19u.

Meer informatie over een dagopname in het MODC, vind je op deze pagina.

Het geriatrisch dagziekenhuis

Het geriatrisch dagziekenhuis biedt aan bejaarde patiënten de mogelijkheid om via een dagopname onderzocht en behandeld te worden. De nadruk ligt op een multidisciplinaire benadering. Dit wil zeggen dat artsen samen met verpleegkundigen en met verschillende therapeuten (logopedisten, ergotherapeuten, kinesitherapeuten, …) hun bijdrage leveren om het probleem van deze patiënten zo goed mogelijk te onderzoeken.

Het geriatrisch dagziekenhuis is bereikbaar via route 135 en is geopend op dinsdag en donderdag van 8u30 tot 16u30 en op woensdag van 8u30 en 13u.

Je kan hen bereiken via het nummer 03/491 33 31 of via ger_DZH@heilighartlier.be . Info over de opname vind je hier.