Mijn kamer en speelkamer

Mijn kamer

Op de kinderafdeling zijn er twee lange gangen met kamers voor kinderen. Elke kamer kan je herkennen aan een bepaalde tekening. Zo zijn er kamers met een tekening van een boot op de deur, met een tekening van een aapje op de deur, …

Als je een bezoekje brengt aan het ziekenhuis krijg je eigen kamer met zo’n mooie tekening. Wil jij graag alle tekeningen van de kamers al eens bekijken? Klik dan hier.

Het bed dat in je kamer staat is niet hetzelfde als het bed dat je thuis hebt. Het bed hier in het ziekenhuis heeft wielen en kan je bovendien omhoog en omlaag zetten. Naast jouw bed staat er een zetel die je kan omvormen tot een bed. Daarin kunnen mama of papa blijven slapen. Hun bed wordt dan ook opgemaakt, net zoals het jouwe. Elke kamer heeft ook een mini-badkamer. Daar kan je je wassen en je tandenpoetsen, net zoals thuis. Er zijn ook kasten in je kamer waarin je je kleren kan leggen. Je kamer heeft ook een televisie en dvd-speler. Je kan dus je eigen lievelingsfilms meebrengen of de speeljuf kan een leuke film brengen voor jou. Daarnaast kan je ook nog speelgoed en spelletjes vragen.

Vanboven aan elke kamerdeur hangt er ook een lichtje. Als je op de belknop in je kamer drukt dan gaat er een groen lampje branden. Zo weet de verpleegkundige dat je iets wilt vragen of dat je iets nodig hebt.

Speelkamer

Kan je de vuurtoren vinden? Deze staat in onze speelkamer. De speelkamer is een groot schatteneiland waar je allerlei leuk speelgoed kan ontdekken. In de kasten staan spelletjes, blokken, knikkerbanen, DVD’s, speelgoed,…In de knutselkast staan allerlei leuke knutselspullen zoals verf, lijm, kleurprenten,… Je kan altijd aan de speeljuf vragen om samen te knutselen of spulletjes naar je kamer te brengen.

De speelkamer is open van 8u tot 20u.