Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over ... Vind hier een antwoord op de meest gestelde vragen.
Plan je bezoekmoment: hoe kan ik een bezoek aanvragen?

Wil je op bezoek komen bij een opgenomen patiënt? Dat kan, als je een bezoekmoment reserveert. Hoe je dat doet, zie je in dit filmpje.

Plan je bezoekmoment: ik heb een bezoekerspas aangemaakt, maar krijg geen mail aan.

Bij het maken van de bezoekerspas wordt een link verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. Zorg dus dat je geen foutjes maakt bij het ingeven van je mailadres.

Controleer ook je SPAM folder.

Plan je bezoekmoment: ik kan de pas niet afdrukken

Geen probleem. Je kan de QR-code ook via je smartphone laten scannen. Heb je geen smartphone en lukt het je niet de bezoekerspas af te drukken kijk dan onder ‘Ik kan de pas niet zelf aanmaken, wat nu?’

Plan je bezoekmoment: kan ik afwijken van de bezoekuren?

Om het bezoek voor iedereen veilig te laten verlopen kan er niet afgeweken worden van de vastgelegde bezoekuren.

Plan je bezoekmoment: mijn familielid werd vandaag opgenomen, maar ik kan geen bezoek reserveren.

De opgenomen patiënt kan bezoek krijgen vanaf opnamedag. En van 2 vaste bezoekers, maximaal 1 uur per dag.

Plan je bezoekmoment: ik heb de reservatiecode, maar waar kan ik een bezoekmoment inplannen?

Een bezoek kan je inplannen via de website van ons ziekenhuis: https://www.heilighartlier.be. Scrol naar beneden en klik op de blauwe tegel met “plan je bezoekmoment”. Na het boeken van je bezoek, krijg je een bezoekerspas die je nodig hebt om toegang te krijgen tot het ziekenhuis.

 

Plan je bezoekmoment: hoe geraak ik aan de reservatiecode?

Ken je de reservatiecode (= bezoekerscode) niet, vraag deze dan aan de patiënt. Indien de patiënt niet in staat is om de reservatiecode zelf door te geven, zal de afdeling onze sociale dienst inschakelen. Zij bezorgen dan de reservatiecode aan de opgegeven contactpersoon.

Indien de patiënt niet in staat is om de reservatiecode zelf door te geven, kan je deze bekomen aan de opnamedienst (03/491 20 50).

Bij opname krijgt elke patiënt een unieke bezoekerscode

 

Plan je bezoekmoment: ik kan de pas niet zelf aanmaken, wat nu?

Voor het aanmaken van de bezoekerspas heb je volgende gegevens nodig:

  • Reservatiecode
  • Geboortedatum patiënt

Lukt het voor jou niet om een bezoek in te plannen, vraag hulp aan familie, buren,…. Zij kunnen met deze gegevens een bezoek voor jou inplannen. Wel is het belangrijk dat je je bezoekerspas meebrengt naar het ziekenhuis op de dag van je bezoek.

Indien het niet lukt om een bezoekerspas aan te maken bel je tussen 10u00 en 12u00 uur of 15u00 en 17u00 uur naar het nummer 03/491 29 27 of stuur je vraag met de gegevens van de patiënt (naam, voornaam, geboortedatum, reservatiecode), dag(en) waarvoor een bezoekerspas aangemaakt moet worden samen met het e-mailadres waarop het bezoek geregistreerd mag worden naar bezoek@heilighartlier.be.

Plan je bezoekmoment: er zijn geen beschikbare bezoekmomenten

De opgenomen patiënt kan bezoek ontvangen van 1 vaste bezoeker. Je kan je bezoek inplannen voor 3 dagen. (Opnamedag + 2 volgende dagen).
Bij het aanmaken van een bezoekerspas wordt een e-mailadres gevraagd. De eerste keer dat je een bezoekerspas aanmaakt voor een patiënt, wordt het opgegeven e-mailadres gekoppeld aan de patiënt. Indien je, later bij het aanmaken van een nieuwe bezoekerspas een ander e-mailadres opgeeft, zullen er geen bezoekmomenten beschikbaar zijn.

Let er dus op dat je geen typfouten maakt de eerste keer dat je het e-mailadres ingeeft.

Corona: wat moet ik weten over de maatregelen en afspraken in het ziekenhuis?

Op onze corona-nieuwspagina vind je alle actuele informatie en afspraken die gelden in het ziekenhuis voor bezoekers, patiënten en zorgverleners.

Waarom krijg ik geen groen getuigschrift voor verstrekte hulp bij mijn factuur?

Wij regelen de meeste kosten al rechtstreeks met jouw mutualiteit via de derdebetalersregeling. Er zijn enkele uitzonderingen wanneer deze derdebetalersregeling wettelijk niet mag, bv. voor een consultatie. Enkel voor die bepaalde behandelingen, zoals bv. een consultatie, bezorgen wij jouw een groen getuigschrift dat je zelf aan de mutualiteit moet geven om nog tussenkomst te krijgen.

Kan ik van het totaalbedrag op mijn factuur nog iets terugtrekken bij de mutualiteit?

Wij hebben het grootste gedeelte al rechtstreeks met jouw mutualiteit geregeld. De bedragen die wij aan jou hebben aangerekend, komen niet meer in aanmerking voor tussenkomst mutualiteit. Enkel wanneer je een groen getuigschrift krijgt, betaalt de mutualiteit nog iets terug.

Waarom is het totaalbedrag op mijn factuur anders dan het bedrag op mijn groen getuigschrift?

De meeste behandelingen regelen wij via het derdebetalerssysteem rechtstreeks met de mutualiteit. Enkel het remgeld staat dan op de factuur in de kolom ‘ten laste patiënt’. Het deel voor de mutualiteit moet je niet zelf betalen. Voor bv. een consultatie geldt het derdebetalerssysteem niet: enkel voor deze consultatie vermelden wij het volledige bedrag op het groene getuigschrift (deel mutualiteit + deel patiënt).

Waarom staat het betaalde voorschot niet op mijn factuur?

Wanneer je voor een langere periode werd opgenomen, bezorgen wij jou een tussenfactuur. Bv. Je bent opgenomen van 14 januari tot en met 20 maart. Je betaalde bij jouw ontslag op 20 maart een voorschot. Je ontvangt dan een eerste factuur voor de periode van 14 januari tot en met 28 februari: op deze factuur staat het voorschot nog niet vermeld. Een maand nadien ontvang je een tweede factuur voor de periode 1 maart tot en met 20 maart: op deze factuur brengen wij het voorschot wel in mindering.

Wat heeft mijn mutualiteit betaald?

Voor een ambulante factuur: zie kolom ‘ten laste VI’ (verzekeringsinstelling) op de factuur. Voor een hospitalisatiefactuur: zie kader achteraan op de laatste pagina van de factuur ‘totaal, aangerekend aan jouw ziekenfonds’.

Waarom werd mijn factuur niet rechtstreeks naar de hospitalisatieverzekering gestuurd?

Je moet zelf de facturen naar de verzekering opsturen in deze gevallen:

  • Een ambulante factuur: bv. voor- en nazorgen opname.
  • Wij hebben geen schriftelijke aanvaarding van de (dag)opname ontvangen.
  • Je hebt geen aangifte gedaan.
  • De voorwaarden van de hospitalisatieverzekering werden niet voldaan: bv. je betaalde de gevraagde franchise niet.
Ik heb een factuur van het Heilig-Hartziekenhuis Lier ontvangen, maar ben daar nooit geweest. Ik ken de vermelde arts niet die op mijn factuur een bedrag aanrekent. Hoe kan dat?
  • Sommige artsen ontmoet je zelf niet. Bv. de patholoog-anatoom of de klinisch-bioloog die een stukje weefsel heeft onderzocht dat bij jou werd afgenomen.
  • Naast jouw behandelende arts kunnen ook andere artsen een onderzoek bij jou hebben uitgevoerd, bv. de radioloog, de anesthesist, …
  • Indien onze MUG -dienst bijstand leverde bij een ziekenwagen die jou daarbij vervoerde naar een ander ziekenhuis, kan je toch van ons een factuur ontvangen met de behandeling van onze MUG -arts en de toegediende medicatie.
Mijn verzekering heeft mijn arbeidsongeval aanvaard, de gegevens van de verzekering werden al aan het ziekenhuis bezorgd. Toch krijg ik zelf nog een factuur toegestuurd?

Wanneer bij jou een NMR-onderzoek werd uitgevoerd, rekenen de radiologen een persoonlijk aandeel aan. De verzekering betaalt dit persoonlijk aandeel niet. Het bedrag wordt geafficheerd in de wachtzaal en kleedruimte van de NMR. Onze radiologen zijn niet geconventioneerd, maar voor alle andere prestaties rekenen zij de conventietarieven aan.

Waar vind ik de vacatures?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en klopt jouw hart ook voor zorg? Bekijk dan zeker onze vacature pagina.

Hoe moet ik spontaan solliciteren?

Wil je spontaan solliciteren bij ons ziekenhuis? Neem dan zeker eens een kijkje op deze pagina.

Voorziet het ziekenhuis opleidingen voor haar medewerkers?

Het ziekenhuis biedt alle medewerkers de kans om opleidingen te volgen om onze patiënten de allerbeste en meest geavanceerde zorg te bieden. Meer informatie kan vinden via deze link.

Wat biedt het ziekenhuis aan als extra-legale voordelen? Wat krijg ik als werknemer?

Voor deze vragen kan je steeds terecht op onze specifieke pagina werken in het Heilig Hart.

Hoe vraag ik een stage aan?

Wil je graag stage lopen bij ons ziekenhuis? Neem dan zeker een kijkje op deze link. Hier kan je een contactformulier invullen en kijken welke stages mogelijk zijn.

Hoe vraag ik een vakantiejob aan?

Zou je graag als jobstudent werken in ons ziekenhuis? Dan kan je altijd spontaan solliciteren voor weekendwerk of vakantiewerk via deze link.

Hoe kan ik werken als vrijwilliger?
  • Kan je jou makkelijk inleven in wat het betekent om ziek te worden / ziek te zijn?
  • Kan je goed luisteren?
  • Begeleid je graag het maaltijdgebeuren?
  • Wil je voorlezen of een gezelschapsspel spelen?
  • Kan je zorgen voor een warm, menselijk contact voor mensen die nood hebben aan gezelschap?
  • Wil je samen met onze medewerkers meebouwen aan een mensvriendelijke patiëntenzorg?
  • Wil je op zondag de communie bij de zieken op de kamer brengen?

Dan ben jij misschien de vrijwilliger die wij zoeken!
De enkele uren per week dat u wilt vrijmaken, maken voor de patiënt het verschil.

Interesse? Neem dan zeker een kijkje op deze link.

Nog vragen?

Vragen over de inhoud van jouw factuur?
Via e-mail: facturatie@heilighartlier.be of contacteer onze facturatiedienst op nummer 03/491.27.11 van maandag tot vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 uur

Vragen over de betaling van jouw factuur?
Via e-mail: debiteuren@heilighartlier.be of contacteer onze dienst debiteurenadministratie op nummer 03/491.20. 58