Verblijf op de materniteit

We heten jullie van harte welkom in onze vernieuwde afdeling. Nieuwe verloskamers met aandacht voor intimiteit, rust en huiselijkheid zorgen voor een veilige omgeving.

De kamers

De afdeling materniteit heeft suite-, comfort- en tweepersoonskamers. De gerenoveerde ruime en lichte kamers zijn voorzien van alle hedendaags comfort waar het aangenaam is om te herstellen na een bevalling en bezoek te ontvangen.

Alle kamers beschikken over:

  • Een volledig uitgeruste privébadkamer
  • Een koelkast en een microgolfoven
  • Een kluis voor het opbergen van waardevolle voorwerpen
  • Een elektrisch verstelbaar bed, zo kan je zelf de meest comfortabele stand kiezen
  • De suitekamers beschikken over een zetelbed zodat de partner kan blijven overnachten

De verzorging

Op de materniteit verblijf je 3 dagen, de dag van de bevalling niet inbegrepen. In geval van een keizersnede zijn dit 5 dagen. De vroedvrouw evalueert o.a. je bloedverlies, het terug kleiner worden van de baarmoeder (= baarmoederinvolutie) en eventueel het genezingsproces van de knip (= episiotomie) of ruptuur.

  • Ook bij jouw baby worden dagelijks de nodige observaties (gewicht, temperatuur, huidskleur, voeding, …) uitgevoerd
  • We streven ernaar om je zoveel mogelijk informatie (aandachtspunten bij de verzorging moeder en kindje, voeding kindje,…) te geven zodat je bij ontslag uit het ziekenhuis goed voorbereid bent om je persoonlijke verzorging en die van de baby thuis verder te zetten

Keuze babyvoeding

Onze vroedvrouwen en lactatiedeskundigen staan je graag bij in jouw keuze voor borstvoeding of flesvoeding. Bij deze keuze is het erg belangrijk rekening te houden met de wensen en bezorgdheden van moeder en partner en de noden van jullie kindje. We nemen uitgebreid de tijd om borstvoeding aan te leren en te ondersteunen. Ook voor flesvoeding wordt met de ouders bekeken hoeveel en wanneer jouw baby best drinkt.