Dag van de opname

Op de dag van de opname, meld je jezelf aan bij de opnamedienst. Hiervoor schrijf je jezelf in via één van onze kiosken in de inkomhal, waar je een ticket krijgt en je in de wachtruimte ernaast kan plaatsnemen. De collega’s van de opnamedienst zullen alles administratief in orde maken. Nadat je bent ingeschreven, brengt één van hen je naar de afdeling waar men je verwacht.

De opnamedienst is bereikbaar via het telefoonnummer 03/491 20 51.

Openingsuren:

  • van maandag tot vrijdag van 6u 45 tot 19 uur
  • zaterdag van 8.30 tot 17 uur
  • zondag van 13 tot 17 uur.

Kamerkeuze

Al onze kamers beschikken over een sanitair blok, een koelkast, televisie, radio en draadloos internet. Je hebt de keuze tussen een één- of tweepersoonskamer. Op de afdeling materniteit kan je kiezen tussen een comfortkamer, suite of een tweepersoonskamer.

Bij opname heb je de keuze gemaakt door een wettelijk formulier “opnameverklaring” in te vullen en te ondertekenen. Toewijzing van de kamer gebeurt in functie van deze keuze en de beschikbaarheid van de kamers.

Onze artsen werken aan ziekenfondstarieven. Op een tweepersoonskamer betaal je geen supplementen.

Ouder & kind-formule (kinderafdeling)

Op de kinderafdeling bestaat de mogelijkheid dat vader, moeder of een ander vertrouwenspersoon (slechts 1 persoon toegelaten) samen met het kind in het ziekenhuis verblijft gedurende de hospitalisatieperiode. Deze ouder & kind-formule helpt om het genezingsproces van het kind te bevorderen. In de mate van het mogelijke bieden we op deze manier de kans om dag en nacht bij je kind te blijven gedurende de hele periode van de ziekenhuisopname. Meer informatie hierover krijg je bij de verpleegkundige van de afdeling