Neonatologie

Medewerkers

Soms moeten pasgeborenen worden opgenomen op de afdeling neonatologie omdat ze extra zorgen en/of observatie nodig hebben. Zowel bij een verwachte als onverwachte opname zullen jullie door de verpleeg- en vroedkundige worden ondersteund. Elke baby wordt met dezelfde deskundigheid en aandacht verzorgd.

Verpleegkundig team

Onder leiding van een clusterverantwoordelijke, nemen een 11-tal specifiek opgeleide verpleegkundigen/ vroedvrouwen de zorg op voor uw kindje.

Medisch team

Er werken 6 kinderartsen in het Heilig-Hartziekenhuis. Als ouder heb je de vrije keuze wat betreft de kinderarts. Het diensthoofd neonatologie/pediatrie is dr. A. Huybrechs.

Multidisciplinair team & logistieke medewerkers

Voor de logistieke ondersteuning kunnen we rekenen op de hulp van 3 kinderverzorgsters. Naast de bereiding van babyvoeding nemen zij een aantal logistieke taken op. Bij drukte kunnen zij ook een flesje geven aan baby’s.

Andere medewerkers

Afhankelijk van de zorgen en behandelingen kunnen er andere zorgverleners uit ons multidisciplinair team van toepassing zijn. Deze kunnen zijn: sociale dienst, kinesist, psycholoog, etc.

Rooming-in

Wanneer jouw ontslag op de materniteit wordt voorbereid, maar jouw baby dient verder op de dienst neonatologie te verblijven, beschikken we over de mogelijkheid van opname in een ‘rooming-in’ formule. Je verblijft als mama op de dienst neonatologie vlakbij jouw baby.

In samenspraak met de kinderarts wordt er afgesproken wanneer je in rooming- in kan gaan. Dagelijks komt er ook een kinderarts langs om naar je baby te kijken.

Wanneer je verblijft op deze kamer kan je dagelijks kiezen voor een standaard ontbijt, middagmaal en avondmaal. Je betaalt een standaardprijs per nacht.
Neem gerust al een virtueel kijkje in deze kamers en klik op ” i ” voor meer informatie: https://virtueletoer.heilighartlier.be/gepland/rooming-in-kamer