Informatie voor bezoekers en patiënten

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen en besmettingen in het ziekenhuis te vermijden, hanteren we in het ziekenhuis een strikte bezoekregeling voor opgenomen patiënten. Opgelet, deze maatregelen kunnen steeds veranderen. Houd daarom onze website goed in het oog voor de meest actuele en correcte info.

Wiscontainer – coronatest

Heb je als persoon een asymptomatisch hoog-risico contact gehad of kom je uit een rode zone? Dan kan je ook in onze wiscontainer terecht voor het afnemen van een coronatest.
Een afspraak maken doe je digitaal via mijngezondheid.be aan de hand van de activatiecode die je via sms hebt ontvangen.

Je kan de wiscontainer bereiken via de inrit van de bezoekersparking. Volg meteen na het binnenrijden links de bewegwijzering naar de wiscontainer. Heb je covid-symptomen? Kom dan niet naar de wiscontainer, maar neem contact op met je huisarts. Kom liefst alleen naar de wiscontainer. Er is max. één begeleider toegestaan indien dit noodzakelijk is (bv. omwille van taalbarrière of mobiliteit). Ook hier is het dragen van een eigen mondmasker verplicht. Vergeet dus zeker je mondmasker niet!

Resultaat
Test je positief? Dan word je, binnen de 24 uur, gecontacteerd door het ziekenhuis.
Test je negatief? Dan krijg je géén bericht van het ziekenhuis.
Je kan je testresultaat steeds raadplegen via  www.mijngezondheid.be

UPDATE VANAF 9 MEI 2022

Het is verplicht om een chirurgisch mondmasker te dragen voor alle kinderen vanaf de leeftijd vanaf 12 jaar.

Opname in het ziekenhuis

Wanneer iemand opgenomen wordt in het ziekenhuis mag één begeleider de patiënt begeleiden naar de kamer. Ook bij ontslag mag één begeleider de patiënt ophalen in de kamer. We verzoeken dat de begeleider onmiddellijk na het afzetten van de patiënt het ziekenhuis verlaat en dat steeds alle coronamaatregelen gerespecteerd worden.

Spoedgevallen

Er wordt 1 begeleider per patiënt toegelaten op de spoedgevallendienst indien noodzakelijk. Indien er een opname volgt, kan dezelfde begeleider tijdelijk niet meer meegaan tot in de kamer. Een uitzondering kan gemaakt worden bij een opname van een patiënt op de dienst intensieve of palliatieve zorg, pediatrie en materniteit.

Aangepast bezoekersbeleid tijdens Covid-19 – update vanaf 9 mei 2022

Goed nieuws. We kunnen de bezoekregels opnieuw wat versoepelen. Vanaf maandag 9 mei 2022 zijn volgende regels van toepassing:

 • Er kan bezoek komen vanaf de eerste opnamedag van de patiënt.
 • Er kunnen 2 (liefst vaste) bezoekers langskomen. Opgelet: deze twee bezoekers kunnen enkel samen op bezoek komen, en dit gedurende maximaal 1 uur per dag.
 • Het bezoekmoment moet niet meer op voorhand vastgelegd worden. Bezoek is mogelijk tussen 14u en 20u.
 • Bezoek is voortaan wel mogelijk bij een patiënt met Covid. Hier gelden volgende regels:
  • Maximaal 1 bezoeker per patiënt en dit gedurende maximaal 1 uur per dag
  • Bezoek is steeds in overleg met de verpleegafdeling. Gelieve de afdeling te contacteren om het moment af te spreken.
  • De bezoeker is verplicht volledig beschermingsmateriaal aan te trekken: schort, FFP2 masker, handschoenen, faceshield/beschermbril.

.  

Uitzonderingen:

 • Intensieve zorgen: Bezoek mogelijk vanaf opnamedag 4. Enkel in acute situaties en in overleg met de behandelende arts/verpleging kan hiervan afgeweken worden.
 • Palliatief beleid: Doorheen de dag zijn er max. 4 bezoekers toegelaten, waarvan 2 bezoekers tegelijk toegelaten per patiënt. Gedurende het verblijf zijn er maximum 10 unieke bezoekers per patiënt toegestaan. Kinderen jonger dan 12 jaar tellen niet mee in deze 10 bezoekers. Kinderen zijn enkel welkom als ze afscheid komen nemen van (groot)ouder. Deze regel geldt op elke afdeling waar de patiënt in einde levensfase verkeert.
 • Pediatrie: Vanaf ligdag 1 is er bezoek van beide ouders toegelaten doorheen de dag. Vanaf 4 ligdagen is één ouder + kind uit éénzelfde gezinssituatie toegelaten.
 • Materniteit: Vanaf ligdag 1 is er bezoek toegestaan van de partner doorheen de dag. In uitzonderlijke omstandigheden is één kind uit éénzelfde gezinssituatie toegelaten. Bijkomend mogen er 2 extra bezoekers komen, gedurende 1 uur per verblijf.
 • Couveuse: Vanaf ligdag 1 is bezoek van beide ouders toegelaten doorheen de dag.

Afspraken:

 • Vertoon je als bezoeker klachten zoals verkoudheid, benauwdheid, hoesten of koorts worden actief dan mag je het ziekenhuis niet betreden.
 • Het uitzonderlijk bezoekmoment duurt maximaal 1 uur.
 • Als bezoeker ben je verplicht een chirurgisch mondmasker te dragen. Ook de patiënt (en de kamergenoot) moet het mondmasker aandoen tijdens het bezoek.  
 • Elke bezoeker meldt zich aan, aan de hoofdingang van het ziekenhuis. We voeren een identiteitscontrole uit.
 • De bezoeker wordt verzocht het ziekenhuis meteen te verlaten na het bezoekmoment.
 • Patiëntenzorg heeft altijd voorrang. Dit betekent dat je gevraagd kan worden het ziekenhuis te verlaten om de nodige zorg aan de patiënt te kunnen toedienen.

Wat met persoonlijke was van patiënten?

 • Bel voor 10 uur naar de afdeling met de melding dat je proper gerief wil breng/vuile was wil komen halen.
 • Vermeld duidelijk op het gerief: naam van de patiënt + afdeling + kamernummer.
 • Je kan was ophalen en proper gerief brengen tussen 11 uur en 16 uur.

Stuur een digitale wens!

Wil je een opgenomen patiënt in ons ziekenhuis verrassen? Dat kan via een digitale wenskaart! Jij kiest het kaartje, vult de gegevens van de ontvanger in, en wij doen de rest! Je vindt alle kaartjes op deze pagina.