Informatie voor bezoekers en patiënten

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen en besmettingen in het ziekenhuis te vermijden, hanteren we in het ziekenhuis een strikte bezoek-regeling voor opgenomen patiënten. Opgelet, deze maatregelen kunnen steeds veranderen. Houd daarom onze website goed in het oog voor de meest actuele en correcte info.

Kom je iemand bezoeken in ons ziekenhuis? Houd je dan aan volgende afspraken:

De overheid heeft beslist om alle bezoek aan de ziekenhuizen te verbieden, met uitzondering van één ouder (voogd) van minderjarigen die verblijven op pediatrie of kraamzorg en twee ouders (voogden) van minderjarigen die verblijven op neonatologie. Patiënten van de palliatieve afdeling kunnen max. 2 bezoekers tegelijk/patiënt krijgen, kinderen jonger dan 16 jaar worden NIET toegelaten..

Het dragen van een mondmasker is in het ziekenhuis verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar (medewerkers, patiënten en bezoekers) en dient vooral om anderen te beschermen. Voortaan vragen we je je eigen mondmasker mee te brengen en te dragen. Het is niet meer mogelijk een mondmasker te verkrijgen van het ziekenhuis. Belangrijk hierbij is dat je steeds een proper mondmasker met een nieuwe filter draagt. Mondmaskers met ventiel zijn niet toegelaten. Sjaals en bandana’s zijn tevens onvoldoende beschermend en bijgevolg ook niet toegelaten. Bij het betreden van het ziekenhuis zal men hier streng op toekijken. Ontsmet ook steeds je handen bij het binnen- en buitengaan.

Wat met persoonlijke was van patiënten?

  • Bel voor 10 uur naar de afdeling met de melding dat je proper gerief wil breng/vuile was wil komen halen.
  • Vermeld duidelijk op het gerief: naam van de patiënt + afdeling + kamernummer.
  • Je kan was ophalen en proper gerief brengen tussen 11 uur en 18 uur.

Communicatie met het thuisfront

Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, mogen onze patiënten in het ziekenhuis helaas geen bezoek ontvangen. Om toch in contact te blijven met het thuisfront, raden we jou aan een gsm/smartphone, tablet en/of laptop bij de patiënt te laten. In het ziekenhuis is gratis wifi voorzien voor elke patiënt.

Indien je familielid zelf niet beschikt over digitale communicatiekanalen, voorzien wij de mogelijkheid om te videobellen via www.praatbox.be. Ons ziekenhuis stelt tablets ter beschikking voor deze gesprekken. De medewerkers van de dienst patiëntenbegeleiding helpen de patiënten op de kamer met het gebruik van deze tablet.

De videogesprekken vinden plaats op weekdagen tussen 14u en 16u.

Praktisch:
Stuur op weekdagen vóór 10u een e-mail naar sociale.dienst@heilighartlier.be
(of bel naar 03/491 37 71). Voor een gesprek in het weekend stuur je een mail ten laatste op vrijdag vóór 10u. Wij contacteren jou om een concrete afspraak te maken voor het gesprek. Gelieve de naam, voornaam, geboortedatum van de patiënt en kamernummer te vermelden. We voorzien 15 min per gesprek.

Ben je zelf niet vertrouwd met praatbox? Geen probleem, onze sociale dienst legt je uit wat je moet doen. Praatbox is een heel eenvoudige manier om te videobellen.

Verras je familielid met een persoonlijke boodschap!

Je kan jouw familielid in het ziekenhuis verrassen met een leuk bericht, foto of videoboodschap. Dit kan op twee manieren:

  • Stuur je bericht, foto of videoboodschap naar sociale.dienst@heilighartlier.be.
  • Ook kinderen kunnen een mooie tekening maken en doorsturen. De sociale dienst maakt een kleurenprint en bezorgt of toont deze aan de patiënt.
  • Je kan ook kiezen om een digitale wens te versturen. Kies hier je favoriete kaartje, laat een boodschap achter en wij zorgen voor de rest!

Mijn familielid mag naar huis, hoe moet dit?

Niet corona-afdeling: wanneer een patiënt uit ons ziekenhuis naar huis mag, wordt deze door een zorgverlener naar de ingang gebracht. Daar kan hij/zij opgehaald worden door een familielid of vertrouwenspersoon. Het is dus niet toegelaten om zelf naar de verblijfsafdeling te gaan om de patiënt op te halen. Je meldt jezelf aan aan de hoofdingang, wij verwittigen de juiste afdeling.

Corona-afdeling: wanneer een patiënt uit ons ziekenhuis naar huis mag, wordt deze door een zorgverlener naar de ingang gebracht. Daar kan hij/zij opgehaald worden door een familielid of vertrouwenspersoon. Het is dus niet toegelaten om zelf naar de verblijfsafdeling te gaan om de patiënt op te halen. Je meldt jezelf aan aan de hoofdingang, wij verwittigen de juiste afdeling. De patiënt draagt een mondmasker en handschoenen.