Mijn stage

Welkom in het Heilig-Hartziekenhuis Lier!

Loop je voor de eerste keer stage in ons ziekenhuis, dan vangen onze begeleidingsverpleegkundigen je op:
Myriam Van Mensel en/of Ann Vanderhulst.

De eerste stagedag verwachten wij jou om 8u30 in de centrale hal in het ziekenhuis. Je mag wachten aan/in de wachtplaats van de externe begeleiders voor het dagziekenhuis. Bij het binnenkomen van het ziekenhuis bevindt deze zich aan de linkerkant, naast de cafetaria.

Voor de aanvang van de stage kan je deze website alvast doornemen. Zo geven wij jou namelijk graag al belangrijke informatie mee voordat je start met jouw stage.

Als student zal je beschikken over een badge tijdens de duur van je opleiding. Die laat je toe om bepaalde ruimten met badgetoegang te betreden.

Voor studenten verpleegkunde/vroedkunde/zorgkundige loopt de stageverdeling en de aanmelding van de stage via de school.

Loop je voor de eerste keer stage in ons ziekenhuis? Hou je persoonlijke mailbox goed in de gaten. Je ontvangt er:

  • een email van onsite@sdworx.com (check je spam) met een beveiligde link om je persoonlijke gegevens door te geven 2 à 3 weken voor je opstart
  • een email van stage@heilighartlier.be met praktische informatie in verband met de start van jouw stage in ons ziekenhuis

Het is van groot belang dat je je persoonlijke gegevens via Onsite bezorgt ten laatste op maandag de week vóór de start van je stage. Ophalen van de persoonlijke badge kan pas gebeuren als deze gegevens vervolledigd zijn. Je badge afhalen kan vanaf de woensdag vóór start van de stage op de HR-dienst (route 244), of samen met de begeleidingsverpleegkundigen tijdens de rondleiding op je eerste stagedag.

Het gebruik van de badge is strikt persoonlijk. Bij misbruik wordt de toegang onmiddellijk geblokkeerd.

Ben je afgestudeerd of stop je met je opleiding? Lever je badge terug in op de personeelsdienst.

Beschik je reeds over een badge? Hier kan je terugvinden hoe je de badge opnieuw activeert. Je logingegevens kan je afhalen op de IT-dienst (route 250).

Het gebruik van de badge is gratis. Vraag je om eender welke reden een nieuwe badge, zal hier een kost aan verbonden zijn. Ook indien de badge niet wordt teruggegeven na beëindiging van de stage, worden er kosten aangerekend.

Als de stage om een specifieke reden (vb. ziekte) langer duurt dan voorzien, vragen we om ons per mail aan stage@heilighartlier.be te verwittigen van de nieuwe einddatum zodat we de badge kunnen verlengen.

Waar heb je overal toegang?

Om de veiligheid in ons ziekenhuis te waarborgen, wordt de vrije toegang tot het ziekenhuis beperkt. Enkel de hoofdingang en de ingang t.h.v. de pijnkliniek/Revalier (tussen blok A en B) zijn vrij toegankelijk.

Jouw badge geeft toegang tot:

  • Binnen het ziekenhuis jouw afdeling en labo
  • Personeelsingangen aan de Kolveniersvest en de Rolwagenstraat
  • De fietsenstalling
  • Kledingautomaat (indien van toepassing)
  • Mondmaskerautomaat
  • Computer (indien van toepassing)

Let wel: je badge verleent geen toegang tot de personeelsparking. Indien je telkens met de wagen komt kan er een parkeerkaart voor de ondergrondse parking Dungelhoeff in de onmiddellijke nabijheid van het ziekenhuis verkregen worden. Deze kaart kan je aanvragen op de HR. Op het einde van je stage lever je de parkeerkaart terug in op HR. Het gebruik van de parkeerkaart is gratis. Er worden enkel kosten aangerekend indien de parkeerkaart niet wordt teruggegeven na beëindiging van de stage.

Openingsuren personeelsdienst?

Op weekdagen van 8u00 tot 12u30 en van 13u00 tot 16u30.

Elke afdeling heeft een eigen introductiebundel. Daarin vind je alle afdelingsspecifieke informatie, zoals contactgegevens en patiëntenprofiel. Hieronder vind je voor elke afdeling de introductiebundel.                       

Een overzicht van de meest gebruikte routenummers en liftaanduidingen vind je hier.

Belangrijk! Inzake handhygiëne hanteren wij de onontbeerlijke basisvoorwaarden voor de handhygiëne, met name korte nagels zonder nagellak, afwezigheid van valse nagels en de afwezigheid van juwelen en/of sieraden aan de polsen, handen en voorarmen. Jij toch ook?

Onderweg naar je eerste stagedag?
Vergeet bij aanvang van je stage geen kopie van het medisch attest af te geven aan de hoofdverpleegkundige.
Kan je geen medisch attest voorleggen, kan je niet starten met je stage.
Het is je school die het medisch onderzoek organiseert.

Tijdens jouw stage heb je het opvolgingsdossier nodig om jouw reflectieverslagen te maken. Je stagementor gebruikt het feedbackdocument om zijn/haar tussentijdse en eindfeedback voor te bereiden. Hieronder kan je beide documenten downloaden.

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De grens tussen privé en professioneel vervaagt. Iedereen werkzaam in het HeiligHartziekenhuis Lier is – ook via onze sociale media – één van onze belangrijkste vertegenwoordigers. Daarom zetten we deze spelregels even op een rijtje.
Lees hier de do’s en dont’s.

Begeleidingsverpleegkundigen
e-mail: begeleidingsverpleegkundige@heilighartlier.be
Tel.: 03 491 21 43

HR-dienst
e-mail: stage@heilighartlier.be
Tel.: 03 491 21 88

Afdeling
Contactgegevens vind je terug in de introductiebundel onder 4. Afdeling