Mijn stage

Welkom bij het Heilig-Hartziekenhuis Lier!

Loop je voor de eerste keer stage in ons ziekenhuis, dan vangen onze begeleidingsverpleegkundigen je op:
Myriam Van Mensel en/of An Vanderhulst.

De eerste stagedag verwachten wij jou aan de witte tent voor de hoofdingang van het ziekenhuis om 8u30.

Voor de aanvang van de stage kan je deze website alvast doornemen. Zo geven wij jou namelijk graag al belangrijke informatie mee voordat je start met jouw stage.

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De grens tussen privé en professioneel vervaagt. Iedereen werkzaam in het H.-Hartziekenhuis Lier is – ook via onze sociale media – één van onze belangrijkste vertegenwoordigers. Daarom zetten we deze spelregels even op een rijtje.
Lees hier de do en don’ts.

Onderweg naar je eerste stagedag?
Vergeet bij aanvang van je stage geen kopie van het medisch attest af te geven aan de hoofdverpleegkundige.
Kan je geen medisch attest voorleggen, kan je niet starten met je stage.
Het is je school die het medisch onderzoek organiseert.

Als student zal je beschikken over een badge tijdens de duur van de stageperiode. Die laat je toe om bepaalde ruimten met badgetoegang te betreden.

Voor studenten verpleegkunde/vroedkunde/zorgkundige loopt de stageverdeling en de aanmelding van de stage via de school. Schreef jouw school je reeds in bij onze personeelsdienst voor een stage? Dan hoef je onderaan deze pagina geen aanmelding stage meer in te vullen.

Start je daarentegen een stage binnen de zorg en loopt de stageverdeling niet via je school? (vb. VDAB, interimkantoor, school voor lange afstandsonderwijs,…)? Dan vragen we om onderaan het formulier voor aanmelding stage zelf in te vullen (ten laatste 2 weken vóór de start van je stage).

Hou je persoonlijke mailbox dan goed in de gaten. Je ontvangt er:

  • een email vanonsite@sdworx.com (check je spam) met een beveiligde link om je persoonlijke gegevens door te geven
  • een email vanstage@heilighartlier.be met praktische informatie in verband met de start van jouw stage in ons ziekenhuis

Het is van groot belang dat je je persoonlijke gegevens via Onsite bezorgt ten laatste op maandag de week vóór start van de stage. Ophalen van de persoonlijke badge en eventuele login-gegevens kan pas gebeuren als deze gegevens vervolledigd zijn. Je badge en login afhalen kan vanaf de woensdag vóór start van de stage op HR, of samen met de begeleidingsverpleegkundigen tijdens de rondleiding op je eerste stagedag.

Het gebruik van de badge is strikt persoonlijk. Bij misbruik wordt de toegang onmiddellijk geblokkeerd.

Op je laatste stagedag lever je de badge terug in in de brievenbus aan HR. Het gebruik van de badge is gratis. Er worden enkel kosten aangerekend indien de badge niet wordt teruggegeven na beëindiging van de stage.

Als de stage om een specifieke reden (vb. ziekte) langer duurt dan voorzien, vragen we om ons per mail aan stage@heilighartlier.be te verwittigen van de nieuwe einddatum zodat we de badge kunnen verlengen.

Waar heb je overal toegang?

Om de veiligheid in ons ziekenhuis te waarborgen, wordt de vrije toegang tot het ziekenhuis beperkt. Enkel de hoofdingang en de ingang t.h.v. de pijnkliniek/Revalier (tussen blok A en B) zijn vrij toegankelijk.

Jouw badge geeft toegang tot:

  • Binnen het ziekenhuis jouw afdeling, labo en apotheek.
  • Personeelsingangen aan de Kolveniersvest en de Rolwagenstraat
  • De fietsenstalling
  • Kledingautomaat (indien van toepassing)
  • Mondmaskerautomaat
  • Computer (indien van toepassing)

Let wel: je badge verleent geen toegang tot de personeelsparking. Indien je telkens met de wagen komt kan er een parkeerkaart voor de ondergrondse parking Dungelhoeff in de onmiddellijke nabijheid van het ziekenhuis verkregen worden. Deze kaart kan je aanvragen op de HR. Op het einde van je stage lever je de parkeerkaart terug in op HR. Het gebruik van de parkeerkaart is gratis. Er worden enkel kosten aangerekend indien de parkeerkaart niet wordt teruggegeven na beëindiging van de stage.

Openingsuren personeelsdienst?

Op weekdagen van 8u00 tot 12u30 en van 13u00 tot 16u30.

Naast de algemene onthaalbundel heeft elke afdeling een eigen introductiebundel. Daarin vind je alle afdelingsspecifieke informatie, zoals contactactgegevens en patiëntenprofiel. Hieronder vind je voor elke afdeling de introductiebundel.                       

Een overzicht van de meest gebruikte routenummers en liftaanduidingen vind je hier.

Belangrijk! Inzake handhygiëne hanteren wij de onontbeerlijke basisvoorwaarden voor de handhygiëne, met name korte nagels zonder nagellak, afwezigheid van valse nagels en de afwezigheid van juwelen en/of sieraden aan de polsen, handen en voorarmen. Jij toch ook?

Tijdens jouw stage heb je het opvolgingsdossier nodig om jouw reflectieverslagen te maken. Je stagementor gebruikt het feedbackdocument om zijn/haar tussentijdse en eindfeedback voor te bereiden. Hieronder kan je beide documenten downloaden.

Omwille van COVID zijn een aantal extra voorwaarden verbonden aan je stage.

  • Je dient bovenstaande E-learning succesvol te voltooien en ten laatste op de donderdag de week voor aanvang van je stage.
  • Update: bij aanvang van je stage dien je geen wisser meer te laten afnemen, ook al ben je niet gevaccineerd. Je hoeft ook geen bewijs van vaccinatie voor te leggen bij de start van je stage.

BELANGRIJK: het verzamelpunt voor de (beperkte) rondleiding is nu aan witte tent voor de hoofdingang, niet de inkomhal.