Ons aanbod

Als regionaal acuut ziekenhuis met een volwaardig zorgaanbod voor een brede regio streven wij naar kwaliteit en innovatie. Het HeiligHartziekenhuis Lier is volop in vernieuwing en stoomt zich klaar voor de toekomst van de gezondheidszorg. Zodat patiënten vandaag én morgen kunnen genieten van de beste zorg, in een kwalitatief sterk en toekomstgericht ziekenhuis. Een ziekenhuis waar veiligheid, patiëntgerichtheid en samenwerking hoog in het vaandel gedragen worden, en artsen en verpleging onze baseline ‘een hart voor zorg’ dagelijks in de praktijk omzetten.

Hiernaast biedt het ziekenhuis alle medewerkers de kans om opleidingen te volgen om zo hun kennis en vaardigheden uit te breiden. Verder gaat er ook speciale aandacht naar een toffe werksfeer en een goede band met je collega’s. Daarbij staan wederzijds respect en open communicatie centraal.

Wat mag je verwachten als medewerker in ons ziekenhuis?

Verloning

Je ontvangt een verloning volgens IFIC (meer info over IFIC barema’s vind je hier). Wij nemen jouw relevante anciënniteit mee over.
Ben je daarentegen recent afgestudeerd of heb je minder dan 5 jaar ervaring als verpleegkundige of zorgkundige, dan start je meteen aan een baremieke anciënniteit van 5 jaar. Deze blijft behouden tot je 5 jaar anciënniteit binnen de zorg behaald hebt. Hierdoor kom je als recent afgestudeerde verpleegkundige of zorgkundige onmiddellijk in een hogere loonschaal terecht.

Voor shiften en bepaalde extra prestaties ontvang je een competitieve bijkomende vergoeding:

 • Nachtdiensten: +35%
 • Zaterdagen: +35%
 • Zondagen: +56%
 • Late shiften: 1 uur +20% en 2 uur +35%

Extra voordelen

 • We bieden maaltijdcheques t.w.v. 5 euro per voltijdse gewerkte dag!
 • Personeelskorting in onze cafetaria op vertoon van je badge.
 • Je krijgt toegang tot het voordelenplatform Benefits at Work.
 • Elke medewerker kan genieten van een hospitalisatieverzekering.
 • In de zomer heb je recht op vakantiegeld en in november ontvang je een eindejaars-en attractiviteitspremie.

Work-life balance

 We willen je harde werk graag belonen met enkele extra’s, bovenop je wettelijke vakantiedagen:

 • 4 extra CAO-dagen.
 • 10 feestdagen + opname van 11/07
 • Een gunstige anciënniteitsverlofregeling: na 5 jaar, 10 jaar en 15 jaar heb je telkens recht op 1 extra dag (3 dagen in totaal dus).
 • Extra vrije dagen vanaf je 45ste of 50ste, afhankelijk van je functie.

Geen opvang voor je kinderen? Geen probleem, er bevindt zich een kinderdagverblijf in ons ziekenhuis.

Bereikbaarheid

Het HeiligHartziekenhuis is vlot bereikbaar. Het bevindt zich op 400m afstand van het Lierse station en op 600m van de Grote Markt. Ook aan onze fietsers hebben we gedacht: we beschikken ook over een grote bewaakte fietsenstalling.

Personeel dat zich met de trein verplaatst, kan rekenen op een gratis treinabonnement. Kom je liever met de bus, dan wordt dit abonnement bijna volledig terugbetaald door het ziekenhuis. Tot slot worden ook de kilometers die je met je wagen doet netjes terugbetaald.

Ontwikkeling

Open communicatie staat centraal in het ziekenhuis, maar is ook belangrijk in je team en het contact met je leidinggevende. Tijdens je jaarlijks functioneringsgesprek moedigen we dan ook wederzijdse communicatie aan. Het is dé kans om ‘je zegje’ te doen. Wat zijn jouw ambities? Waar zie jij verbeteringsruimte? Ontwikkelen doen we samen!

Als nieuwe medewerker krijg je een op maat gemaakt opleidingstraject, je hoogsteigen Start 2 Work. Verder voorzien we e-learnings op maat en kan je jaarlijks deelnemen aan verschillende interne en externe opleidingen.

Doorgroeien in ons ziekenhuis behoort zeker tot de mogelijkheden. Via ons overzichtelijk sollicitatieplatform ben je onmiddellijk op de hoogte van al onze vacatures en jouw sollicitatiestatus.

Teamspirit

De boog kan niet altijd gespannen staan. Daarom organiseren we jaarlijks verschillende evenementen:

 • Elke afdeling krijgt een budget voor een teambuilding. Gaan jullie graag met z’n allen op restaurant of liever iets actiever zoals bv. een escape-room? Jullie kiezen zelf de activiteit.
 • Haal je dansbenen maar boven, want ook elk jaar vindt er een personeelsfeest plaats.
 • Elk jaar in november komt ook de Sint op bezoek voor de kindjes van onze medewerkers.
 • Het einde van het jaar sluiten we af met een gezellige after-work-xmass-drink.
 • Tijdens de Dag van de medewerker bedankt de directie alle medewerkers van het ziekenhuis met een overheerlijke traktatie.
 • Tot slot organiseren we ook nog: inschrijvingen op sportevenementen, acties voor goede doelen (Warmste Week, Kom Op Tegen Kanker, etc).

Welzijn

Zorg voor de patiënt is ook zorg voor elkaar. Daarom werd een werkgroep opgericht om rond veerkracht aan de slag te gaan. Met die werkgroep maken we thema’s als stress en burn-out bespreekbaar en reiken we handvaten aan om je veerkracht op peil te houden. Elk academiejaar werkt de werkgroep 3 concrete subthema’s uit om gedurende het hele jaar mee aan de slag te gaan.

Daarnaast staat het Medewerker Support Team ook elke dag voor je klaar om je te ondersteunen.