Kindergeneeskunde

De dienst kindergeneeskunde biedt kinderen van 0 tot 16 jaar preventie, diagnose en therapie voor uiteenlopende medische problemen.

U kan bij al onze kinderartsen terecht van de allerkleinste problemen bij pasgeborenen, vaccinaties, infecties, plasproblemen, allergieën, maag-darmproblemen, luchtwegproblemen, huiduitslag … tot ongerustheid omtrent huilen, gedrag, pijn, ontwikkeling, slaap, groei en gewicht, van 0 tot 16 jaar.

Voor raadpleging kinderepilepsie kan je op woensdagnamiddag terecht bij dr. Lieve Verstraete. Afspraken kunnen gemaakt worden op het nummer 03/491 27 20

Voor een raadpleging kinderallergologie en/of huidpriktesten, kan u een afspraak maken bij Dr. Huybrechs.

Voor een raadpleging kinderdermatologie, huidziekten bij kinderen, kan u terecht bij Dr. De Vrieze.

Voor een raadpleging kinderpneumologie kan u terecht bij Dr. Dirickx.

Voor groeiproblemen of obesitas kan u een afspraak maken bij Dr. Van Doorn: groeigegevens meebrengen op raadpleging, zoals het boekje van Kind & Gezin, de groeigegevens van het CLB en een eventuele verwijsbrief van de arts.

Voor een voorschrift voor kinesitherapie of logopedie maak je altijd een afspraak voor consultatie bij de kinderarts en breng je het kind mee op consultatie.

Voor het bespreken van resultaten van onderzoeken, graag duidelijk afspreken met de behandelend arts op welke manier deze kunnen opgevraagd worden. Indien de kinderarts niet bereikbaar is, zijn onze assistenten in opleiding beschikbaar om de resultaten te overlopen tussen 13 en 14 uur, via het algemeen nummer.

Opgelet: wegens plaatsgebrek op de raadpleging kindergeneeskunde houden Dr. Van Doorn en Dr. Dirickx op dinsdag en vrijdagvoormiddag raadpleging op de grote polikliniek in het hoofdgebouw. Gelieve de route op het inschrijfticket goed te volgen.

 

Vanaf 1 juni start de dienst pediatrie een aparte raadpleging leerstoornissen op. Deze raadpleging zal plaatsvinden op dinsdagvoormiddag en vrijdagnamiddag en is gericht op kinderen tot en met de leeftijd van 12 jaar, mits een doorverwijzing vanuit het CLB. De ouders kunnen online een afspraak maken via de website of telefonisch via het afsprakensecretariaat 03/491 27 20. Een verwijsbrief is noodzakelijk.

Verantwoordelijke artsen

Dirickx Marlies

Kindergeneeskunde, Neonatologie

Kinderpneumologie

Meer Info

Jelena De Vrieze

Kindergeneeskunde, Neonatologie

Kinderdermatologie

Meer Info

Lieve Verstraete

Kindergeneeskunde, Neonatologie

Kinderneurologie, epilepsie

Meer Info

Désirée van Doorn

Kindergeneeskunde, Neonatologie, Kinderobesitas

Groei, obesitas, slaapstoornissen

Meer Info

Bert Suys

Kindergeneeskunde

Kindercardioloog

Meer Info

An Huybrechs

Kindergeneeskunde, Neonatologie

Medisch diensthoofd, allergologie

Meer Info

Kristien Garmyn

Kindergeneeskunde, Neonatologie

Tropische ziekten

Meer Info

Christel Broers

Kindergeneeskunde, Neonatologie
Meer Info