Kindergeneeskunde

De dienst kindergeneeskunde biedt kinderen van 0 tot 16 jaar preventie, diagnose en therapie voor uiteenlopende medische problemen.

Je kan bij al onze kinderartsen terecht van de allerkleinste problemen bij pasgeborenen, vaccinaties, infecties, plasproblemen, allergieën, maag-darmproblemen, luchtwegproblemen, huiduitslag … tot ongerustheid omtrent huilen, gedrag, pijn, ontwikkeling, slaap, groei en gewicht, van 0 tot 16 jaar.

  • Voor raadpleging kinderepilepsie kan je op woensdagnamiddag terecht bij dr. Lieve Verstraete.
  • Voor een raadpleging kinderallergologie en/of huidpriktesten, kan je een afspraak maken bij Dr. Huybrechs.
  • Voor een raadpleging kinderdermatologie, huidziekten bij kinderen, kan je terecht bij Dr. De Vrieze.
  • Voor een raadpleging kinderpneumologie kan je terecht bij Dr. Dirickx.
  • Voor groeiproblemen of obesitas kan je een afspraak maken bij Dr. Van Doorn: groeigegevens meebrengen op raadpleging, zoals het boekje van Kind & Gezin, de groeigegevens van het CLB en een eventuele verwijsbrief van de arts.
  • Voor een raadpleging kinderpsychiatrie kan je terecht bij dr. Koc Erdon.
  • Dr. Shari Schroven is gespecialiseerd in neonatologie.

Voor een voorschrift voor kinesitherapie of logopedie maak je altijd een afspraak voor consultatie bij de kinderarts en breng je het kind mee op consultatie.

Voor het bespreken van resultaten van onderzoeken, graag duidelijk afspreken met de behandelend arts op welke manier deze kunnen opgevraagd worden. Indien de kinderarts niet bereikbaar is, zijn onze assistenten in opleiding beschikbaar om de resultaten te overlopen tussen 13 en 14 uur, via het algemeen nummer.

Ook kan je hier terecht voor een aparte raadpleging leerstoornissen op. Deze raadpleging zal plaatsvinden op dinsdagvoormiddag en vrijdagnamiddag en is gericht op kinderen tot en met de leeftijd van 12 jaar, mits een doorverwijzing vanuit het CLB. De ouders kunnen online een afspraak maken via de website of telefonisch via het afsprakensecretariaat 03 491 23 87. Een verwijsbrief is noodzakelijk.

Een afspraak maken 

Afspraken kunnen gemaakt worden via het nummer 03 491 23 87. Het secretariaat is op maandag en vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 8u30 en 15u30, op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 8u30 en 12u30. Online een afspraak maken kan ook via https://www.heilighartlier.be/maak-een-afspraak/of via de online app ‘Mijn HH Lier’. Let er op dat je een afspraak maakt op naam van jouw kind (en niet jezelf) en dit om onnodige wachttijden te vermijden. Heb je per ongeluk toch een afspraak gemaakt op jouw eigen naam? Gelieve dit dan telefonisch of aan de inschrijvingsbalie te laten omzetten naar een afspraak voor jouw kind. Enkel zo kunnen wij de correctheid van behandelingen en onderzoeken garanderen.

Dringende afspraken voor dezelfde dag zijn alleen telefonisch te maken via het nummer 03/491.23.87 en niet online. Gelieve hier zo vroeg mogelijk contact voor op te nemen.

Opgelet: Een afspraak maken bij dr. Koc Erdon kan niet via het secretariaat pediatrie, wel via het algemene afsprakensecretariaat. 

De raadpleging kindergeneeskunde bevindt zich sinds 1 februari 2024 op de derde verdieping, naast de verblijfsafdeling pediatrie. Volg route 264.

Verantwoordelijke artsen

Carole Janssens

Kindergeneeskunde

Algemene kindergeneeskunde

Meer Info

Shari Schroven

Kindergeneeskunde, Neonatologie

Algemene kindergeneeskunde

Meer Info

Sema Koc Erdon

Kinderpsychiatrie, Kindergeneeskunde, Kinderpsychologie, Psychiatrie

Kinder- en jeugdpsychiatrie

Meer Info

Dirickx Marlies

Kindergeneeskunde, Neonatologie

Kinderpneumologie

Meer Info

Jelena De Vrieze

Kindergeneeskunde, Neonatologie

Kinderdermatologie

Meer Info

Lieve Verstraete

Kindergeneeskunde, Neonatologie

Kinderneurologie, epilepsie

Meer Info

Désirée van Doorn

Kindergeneeskunde, Neonatologie, Kinderobesitas

Groei, obesitas, slaapstoornissen

Meer Info

Bert Suys

Kindergeneeskunde

Kindercardioloog

Meer Info

An Huybrechs

Kindergeneeskunde, Neonatologie

Medisch diensthoofd, allergologie

Meer Info

Kristien Garmyn

Kindergeneeskunde, Neonatologie

Tropische ziekten

Meer Info

Christel Broers

Kindergeneeskunde, Neonatologie
Meer Info