Week van de patiënt

19 okt 2022
Deel dit bericht op sociale media:

Van 17 tot 21 oktober 2022 is het de Week van de patiënt. We maken van deze week graag gebruik om enerzijds een aantal initiatieven in de kijker te zetten, en anderzijds de mening van onze patiënten te bevragen. Hoe ervaren ze hun verblijf in ons ziekenhuis, onze zorg, wat vinden ze van onze zorgverleners. Kortom, hebben ze tips waar we mee aan de slag kunnen om onze zorg nog te verbeteren? 

Daarom vind je in de inkomhal deze week een digitaal scherm waar een heleboel initiatieven op maat van de patiënt getoond worden. Denk maar aan het oncobrood voor kankerpatiënten, de stille ruimte, of de initiatieven rond dementievriendelijk ziekenhuis. Op maandag deelden we verzorgende lipbalsems uit aan de patiënten die voor een (dag)opname of ambulante raadpleging kwamen.

Aan diezelfde stand hebben we ook onze “mangoboom” neergezet met een aantal invulkaartjes erbij. We willen namelijk graag weten wat onze patiënten vinden van onze zorg, ons ziekenhuis, onze medewerkers. Alle meningen, tips en ook complimenten zijn welkom. (wie niet in ons ziekenhuis passeert, maar wel een ervaring of tip wil delen, kan dat steeds doen via deze weg

Vandaag, woensdag, zetten we de initiatieven rond dementievriendelijk ziekenhuis in de kijker. Een vrijwilliger deelt in de namiddag vergeet-mij-nietjes uit. Een morgen, donderdag 20/10, is het Dag tegen Kanker waarbij onze oncologische patiënten naar jaarlijkse gewoonte verwend worden.  

Tot slot bracht Lieve Pelzer, directeur patiëntenzorg, op dinsdag en zal Stefaan Vansteenkiste, algemeen directeur, op donderdag een bezoekje brengen aan enkele patiënten om met hen een babbeltje te slaan en te vragen hoe ze hun verblijf en onze zorg ervaren. 

Alle feedback van onze patiënten wordt verzameld zodat we continu de kwaliteit van onze dienstverlening kunnen verbeteren.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

14 sep 2023
Algemeen

Tentoonstelling van september en oktober

Jolien Huyghe (gang sociale dienst) “Mijn naam is Jolien Huyghe, ik ben 26 jaar. Ik werk zowel met analoge camera’s als digitaal. Mijn werken durven de melancholische en romantische kant...

Lees meer
11 sep 2023
Algemeen

Verbouwingen pediatrie

...

Lees meer
06 sep 2023
Algemeen

Welkom aan onze nieuwe maagdarmspecialist, geriater en urgentiearts!

...

Lees meer