Psychologische begeleiding tijdens en na de zwangerschap

De periode voor en na de bevalling brengt allerlei levensveranderingen met zich mee. Soms lijkt de roze wolk eerder grijs. Sommige ouders botsen op deze veranderingen en de gedachten en gevoelens die deze met zich meebrengen.

De perinatale periode kan gepaard gaan met onzekerheid, faalangst en andere emotionele moeilijkheden. Niet minder dan 1 op 5 vrouwen ervaren psychische klachten tijdens de zwangerschap of na de geboorte van hun kind, wat bijgevolg ook een effect kan hebben op de partner en het gezinsleven.

Zowel een zwangerschap als bevalling hebben invloed op je lichaam en stemming. Emoties kunnen snel wisselen van kalm, blij en opgewekt naar gespannen, angstig of neerslachtig. Ook al is de aanwezigheid van wisselende dan weer stabiele periodes normaal in deze levensfase, toch kan dit een negatieve impact hebben op jouw beleving en functioneren. Goede communicatie, praktische en emotionele steun en je gehoord voelen zijn essentieel om je draagkracht te vergroten.

In het HeiligHartZiekenhuis in Lier staat een psycholoog-seksuoloog klaar om je bij te staan en ondersteuning te bieden tijdens de perinatale levensfase. Dit gebeurt in samenwerking met Emergo en PANGG 0-18.

Meer informatie over deze specialisatie, vind je onderaan bij brochures.

Een afspraak maken kan rechtstreeks via telefoon: margot.coenen@heilighartlier.be of 03/491 31 80