Neurochirurgie

Neurochirurgie is de chirurgische behandeling van aandoeningen ter hoogte van het centrale zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg, zenuwen) en de wervelkolom.

Het centrale zenuwstelsel omvat de grote en kleine hersenen, de hersenstam, en het ruggemerg. Het perifere zenuwstelsel ligt daarbuiten en verbindt het centrale zenuwstelsel met alle delen van het lichaam.

Het vierledig team neurochirurgen staan in voor alle neurologische ingrepen. Met een focus op wervelkolompathologie bieden ze ook state of the art oncologische en traumatische heelkunde en in samenwerking met onze Briant netwerkpartners.

Multidisciplinair overleg is erg belangrijk, vandaar ook de nauwe samenwerking met Algolier en Revalier en de daaruit voortgevloeide Spine Unit. Het team blijft erg dynamisch in de zorg voor patiënten met focus op innovatie en Safe Surgery.

Tijdens de “week van de robotchirurgie” in juni 2021, gaven onze drie specialisten een infosessie over robotchirurgie bij rugoperaties. Je kan deze infosessie hier herbekijken.

Wil je weten hoe onze patiënten het zelf ervaren? Patiënte Sofie vertelt haar verhaal in dit filmpje.

Verantwoordelijke artsen

Els Van den Brande

Neurochirurgie
Meer Info

Gerald Veeckmans

Neurochirurgie
Meer Info

Roel Nuyts

Neurochirurgie, Spine Unit Lier
Meer Info

Bert Kegelaers

Neurochirurgie, Spine Unit Lier

Medisch diensthoofd neurochirurgie

Meer Info