Fertiliteit

Ongeveer 10% van de koppels is langer dan gewenst kinderloos. In het verleden kon men enkel een afwachtende houding aannemen. Vandaag de dag is er een uitgebreid aanbod van verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen beschikbaar. Dit opent voor vele koppels nieuwe mogelijkheden voor het vervullen van hun innige kinderwens.

Binnen het team van gynaecologen te Lier begeleidt cr. Hilde Van Sande koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Ze werkt nauw samen met LIFE te Leuven. De oppuntstelling, bespreking, persoonlijke opvolging van de cyclus of stimulatieschema’s gebeurt door haar in de  vruchtbaarheidspolikliniek. Verder zorgt dr. Van Sande voor de communicatie tussen het koppel en het centrum LIFE. Op die manier kunnen we voorzien in een vlot en persoonlijk zorgtraject dat zowel in Lier als in Leuven zal plaatsvinden.

Wat doen we?

We bieden op onze vruchtbaarheidspoli een volledig vruchtbaarheidsonderzoek aan van zowel de man als de vrouw. Dit start met een kennismakingsgesprek waarin we nauwkeurig verschillende factoren die de vruchtbaarheid beïnvloeden navragen. Dit kennismakingsgesprek kan op korte termijn aangeboden worden.

Aansluitend hierop worden een aantal onderzoeken zoals bloedname, sperma-onderzoek aangevraagd. Indien nodig worden er andere onderzoeken van de vrouwelijke voortplantingsorganen gepland (hysteroscopie, transvaginale hydrolaparoscopie, laparoscopie…).

Het vruchtbaarheidsonderzoek wordt afgerond met een besprekingsafspraak met het koppel: we bespreken uitgebreid alle onderzoeken, en stellen op korte termijn een behandelingsplan voor.

  • We bieden een uitgebreid gamma van vruchtbaarheidsbehandelingen aan.
  • cyclusmonitoring
  • ovulatie inductie met hormoonstimulatie
  • kunstmatige inseminatie met partnersperma (IUI)
  • in vitro fertilisatie (IVF)
  • intra-cystoplasmatische sperma injectie (ICSI)

Hoe werken we?

In de nieuwe polikliniek van het HeiligHartziekenhuis Lier kunnen we het vruchtbaarheidsonderzoek en de meeste vruchtbaarheidsbehandelingen op een persoonlijke manier aanbieden.

Voor de uitgebreidere vruchtbaarheidsbehandelingen (IVF-ICSI) werken we zeer nauw samen met het Leuven Institute for Fertility and Embryologie (LIFE Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven).

LIFE beschikt sedert 1999 over een B-licentie om alle hedendaagse fertiliteitsbehandelingen integraal te kunnen aanbieden, met terugbetaling door de overheid waar mogelijk. In het centrum te Leuven vinden de eicel-aspiraties en embryo-transfers plaats want hier bevindt zich het sperma en IVF labo en worden ook al de ingevroren zaadcellen, eicellen en embryo’s bewaard.
Ook de uitgebreide heelkundige ingrepen met het oog op het bevorderen van de vruchtbaarheid, vinden in Leuven plaats. Een team van gerenommeerde fertiliteitsartsen samen met gespecialiseerde verpleegkundigen, staan garant voor een hoge kwaliteit aan zorg en persoonlijke aandacht voor de patiënt.

Verantwoordelijke artsen

Hilde Van Sande

Gynaecologie & verloskunde, Fertiliteit

Vruchtbaarheidpoli, gynaecologie - verloskunde

Meer Info