Dienst gynaecologie behaalt ECBOG Accreditatie certificaat

Deel dit bericht op sociale media:

Onze dienst gynaecologie & verloskunde behaalde het EBCOG Accreditatie certificaat.

EBCOG staat voor ‘European Board and College of Obstetrics and Gynaecology’ en bestaat uit vertegenwoordigers van 36 landen.

Het doel van EBCOG is het verbeteren van de gezondheid van vrouw en (on)geboren kinderen door het toepassen van de hoogste standaard van zorg. De belangrijkste activiteiten van EBCOG zijn opleiding en training. De vereniging maakt deel uit van de WHO voor de sectie gynaecologie-verloskunde.

Eén van de prioriteiten is de accreditatie van de opleidingsplaatsen. Dit certificaat toont de kwaliteit van stageplaats aan en maakt vrij verkeer mogelijk van artsen in opleiding over Europa.

In september 2021 kwam een delegatie (dr. Johan van Wiemeersch, dr. Jasper Verguts en dr. Nada Mourad (ASO)) van EBCOG naar ons ziekenhuis om de dienst gynaecologie volledig door te lichten op vlak van organisatie, opleiding, veiligheid, wetenschappelijke projecten, toegankelijkheid van zorg. Gesprekken met de stafleden, de assistent in opleiding, de hoofdarts, de algemeen directeur, de pediater en anesthesist zorgden voor een brede doorlichting van de dienst.

Met veel trots kunnen we melden dat onze dienst gynaecologie de accreditatie behaalde met als vermelding: centre of Excellence.

Dit certificaat is geldig voor de periode van 5 jaar en is een uithangbord voor de toekomstige assistent-specialisten in opleiding.

De gynaecologen zijn dan ook terecht bijzonder fier op het behalen van deze erkenning. Een dikke proficiat!

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

28 mrt 2023
Innovatie

Maak kennis met ‘Ontboezemingen’ – een podcast voor en met (ex-)borstkankerpatiënten

Het HeiligHartziekenhuis Lier lanceert een podcast, gemaakt met en voor (ex-) borstkankerpatiënten. Onder de noemer “Ontboezemingen” gaat radiopresentatrice Ann Reymen in gesprek met 6 dames die in een al dan...

Lees meer
23 mrt 2023
Algemeen

Moeder en Kind eenheid HeiligHartziekenhuis Lier zet in op detectie en opvolging van psychosociale kwetsbaarheden bij zwangere en pas bevallen vrouwen

Het HeiligHartziekenhuis Lier ging een partnerschap aan met Born in Belgium pro, dat een online, gedeeld platform aanbiedt dat informatie over de psychosociale situatie van een zwangere vrouw centraliseert en...

Lees meer
02 feb 2022
Algemeen

Opbrengst Toekomst voor Senegal vzw 2021

Het team van gynaecologen is blij om ook dit jaar een mooi bedrag te kunnen schenken aan de vzw Toekomst voor Senegal. Het team engageert zich sinds 2019 om bij elke geboorte...

Lees meer