Dienst gynaecologie behaalt ECBOG Accreditatie certificaat

Deel dit bericht op sociale media:

Onze dienst gynaecologie & verloskunde behaalde het EBCOG Accreditatie certificaat.

EBCOG staat voor ‘European Board and College of Obstetrics and Gynaecology’ en bestaat uit vertegenwoordigers van 36 landen.

Het doel van EBCOG is het verbeteren van de gezondheid van vrouw en (on)geboren kinderen door het toepassen van de hoogste standaard van zorg. De belangrijkste activiteiten van EBCOG zijn opleiding en training. De vereniging maakt deel uit van de WHO voor de sectie gynaecologie-verloskunde.

Eén van de prioriteiten is de accreditatie van de opleidingsplaatsen. Dit certificaat toont de kwaliteit van stageplaats aan en maakt vrij verkeer mogelijk van artsen in opleiding over Europa.

In september 2021 kwam een delegatie (dr. Johan van Wiemeersch, dr. Jasper Verguts en dr. Nada Mourad (ASO)) van EBCOG naar ons ziekenhuis om de dienst gynaecologie volledig door te lichten op vlak van organisatie, opleiding, veiligheid, wetenschappelijke projecten, toegankelijkheid van zorg. Gesprekken met de stafleden, de assistent in opleiding, de hoofdarts, de algemeen directeur, de pediater en anesthesist zorgden voor een brede doorlichting van de dienst.

Met veel trots kunnen we melden dat onze dienst gynaecologie de accreditatie behaalde met als vermelding: centre of Excellence.

Dit certificaat is geldig voor de periode van 5 jaar en is een uithangbord voor de toekomstige assistent-specialisten in opleiding.

De gynaecologen zijn dan ook terecht bijzonder fier op het behalen van deze erkenning. Een dikke proficiat!

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

02 feb 2022
Algemeen

Opbrengst Toekomst voor Senegal vzw 2021

Het team van gynaecologen is blij om ook dit jaar een mooi bedrag te kunnen schenken aan de vzw Toekomst voor Senegal. Het team engageert zich sinds 2019 om bij elke geboorte...

Lees meer
10 sep 2021
Innovatie,Algemeen

Borstkliniek Lier krijgt officiële erkenning “Coördinerend gespecialiseerd oncologisch zorgprogramma voor borstkanker”.

Prachtig nieuws voor onze borstkliniek, want onlangs kregen zij de officiële erkenning als “Coördinerend gespecialiseerd oncologisch zorgprogramma voor borstkanker”. Deze erkenning wordt gegeven wanneer jaarlijks de kaap van 125 nieuwe...

Lees meer
23 jun 2020
Algemeen

Zon in overloed, verzorg jezelf en anderen goed

Zeer warme dagen zijn niet zonder gevaar. De warmte kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom vertellen we jou graag welke voorzorgsmaatregelen jij kan nemen om problemen te voorkomen. Vooral ouderen, kinderen (baby’s)...

Lees meer