Patiënten ook bij niet-corona gerelateerde klachten nog steeds welkom op spoedafdeling

07 apr 2020
Deel dit bericht op sociale media:

Ons ziekenhuis roept de bevolking op om bij dringende medische klachten zich toch aan te melden aan de spoeddienst van het ziekenhuis. Deze kan alle patiënten in een volledig gescheiden ruimte ontvangen en zo een veilige zorg garanderen.

“We zien een daling in het aantal aanmeldingen op onze spoeddienst voor wat betreft niet-corona gerelateerde klachten. We willen er vooral voor zorgen dat mensen niet wegblijven van de spoeddienst omdat ze niet durven komen uit vrees besmet te worden, ondanks het feit dat ze wel ernstige klachten kunnen hebben” zegt diensthoofd dr. Koen de Feyter. “Te lang wachten kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid, daarom deze oproep.”

Zowat het hele Lierse ziekenhuis is opgesplitst in een corona- en niet-corona ziekenhuis. Dit zowel op de dienst spoedgevallen, maar ook het operatiekwartier, intensieve zorgen en de verblijfsafdelingen zijn opgesplitst en volledig gescheiden van elkaar. “We hebben als het ware ons ziekenhuis half verbouwd om ervoor te zorgen dat mensen die geen corona gerelateerde klachten hebben, op een 100% veilige manier kunnen verzorgd worden” vertelt dr. Patrick Smits, hoofdarts. “Mensen die klachten hebben en daarvoor niet bij de huisarts terecht kunnen, of doorverwezen worden, kunnen met een gerust hart bij ons aankloppen. Ook de mama’s in spé kunnen op hun twee oren slapen: het bevallingskwartier en de materniteit zijn 100% corona-proof.”

Goed om weten: het gemiddeld aantal patiënten per jaar op de dienst spoedgevallen ligt rond de 23.000. In maart 2020 zagen we een daling in het aantal aanmeldingen van ongeveer 25%.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

28 dec 2022
Algemeen

Team spoed en geriatrie B5 genomineerd voor ‘Nurse of the year’

Het ziekenhuis kreeg prachtig nieuws, want zowaar 2 zorgteams zijn dit jaar genomineerd voor de titel ‘Nurse of the year’. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Care Talents en heeft als...

Lees meer
17 nov 2022
Professionals

Spoedmedewerkers leiden huisartsen op

...

Lees meer
11 feb 2022
Themadag, themaweek,Algemeen

Europese dag van het alarmnummer 112

11 februari, dat is 11 / 2… oftewel de Europese dag van het alarmnummer 112. Eerste hulp bieden aan mensen in nood, dat is wat ook onze spoedcollega Guy Henderickx...

Lees meer