Nieuwe fase voor de ziekenhuizen: dit verandert er vanaf 26 oktober 2020

22 okt 2020
Deel dit bericht op sociale media:

De overheid heeft beslist dat alle ziekenhuizen vanaf maandag 26 oktober, alle planbare, niet-dringende activiteiten die gebruik maken van intensieve zorgen, alle klassieke opnames die geen gebruik maken van intensieve zorgen en tot slot alle chirurgische ingrepen die plaatsvinden in het dagziekenhuis, geannuleerd moeten worden en dit gedurende een periode van 4 weken. 

Wat met mijn ingreep? Heb je een ingreep of onderzoek gepland de komende 4 weken, dan zullen wij jou tijdig contacteren indien deze NIET doorgaat. Hoor je van ons niets, dan gaat je ingreep of onderzoek WEL door. Je hoeft ons dus zelf niet te bellen om hiernaar te informeren, zo laat je de telefoonlijnen vrij voor dringende oproepen.

Deze nieuwe fase maakt dat de ziekenhuizen meer bedden vrij kunnen houden voor COVID-patiënten. Ten laatste op 2 november schakelen we immers over naar “fase 2A”, waarbij 60% van de bedden op intensieve zorgen vrijgehouden wordt voor COVID-patiënten, en een zesvoud op de gewone verblijfsafdelingen. Voor ons ziekenhuis betekent dat 11 bedden op intensieve zorgen en 44 bedden op niet-intensieve afdelingen.

Aangepast bezoekersbeleid: Omdat wij er alles aan doen om het zo veilig mogelijk te houden in ons ziekenhuis en we de beste zorg willen blijven garanderen voor al onze patiënten, zal ook onze bezoekersregeling opnieuw verstrengd worden vanaf maandag 26/10/2020. Je leest er alles over op onze speciale COVID-bezoek pagina. Hou deze pagina goed in het oog, hier vind je telkens de meest recente info.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

04 dec 2023
Professionals

Welkom cardioloog dr. Alix Lambrecht

...

Lees meer
04 dec 2023
Algemeen

Welkom cardioloog dr. Alix Lambrecht

We verwelkomen deze week dr. Alix Lambrecht in ons ziekenhuis. Ze vervoegt het team cardiologie. Dr. Lambrecht studeerde geneeskunde aan KULeuven en specialiseerde zich in cardiologie aan UZ Leuven, aangevuld...

Lees meer
30 nov 2023
Professionals

Welkom dr. Nathalie Coosemans

...

Lees meer