Ellen Collier

Dr. Ellen Collier is MRA-specialist en maakt deel uit van het multidisciplinair slaapteam. Je kan bij haar terecht voor slaapapneu of slaapstoornissen.

Heb je last van slaapapneu of sociaal storend snurken? Dan kan jouw NKO-specialist of pneumoloog je een zogenaamde “MRA” oplossing voorstellen.

MRA (Mandibulair Repositie Apparaat) is een mondbeugel die tijdens de slaap de onderkaak naar voren houdt. Zo helpt het het zacht gehemelte, de keelholte en de tong te stabiliseren zodat ze niet gaan trillen (en dus snurken) en/of de luchtweg belemmeren (apneu). Zulke MRA wordt geplaatst door een MRA-specialist, meestal na doorverwijzing door de NKO-specialist of pneumoloog en na het ondergaan van een slaaponderzoek.

Vanaf 1 juli 2023 vervoegt dr. Ellen Collier het specialistenteam van het ziekenhuis als MRA-specialist binnen het multidisciplinaire slaapteam. Je kan bij haar terecht na verwijzing van je huisarts, tandarts of specialist. Na een grondig intakegesprek en enkele voorbereidende onderzoeken, word je begeleid en opgevolgd om de effectiviteit van de MRA na te gaan en eventueel verder af te stellen.

Dr. Collier houdt raadpleging 1x per maand op vrijdag. Meer info krijg je via je huisarts of specialist.

Raadpleging

MAANDAG
DINSDAG
WOENSDAG
DONDERDAG
VRIJDAG
ZATERDAG
voormiddag
namiddag
avond

Deze arts is gedeconventioneerd.

Collega's

Geert Van Hemelen

Mond-, Kaak-, en Aangezichtchirurgie (MKA)

Oncologische hoofd-halschirurgie

Meer Info

Jan Van de Perre

Mond-, Kaak-, en Aangezichtchirurgie (MKA)
Meer Info

Joyce Jonkergouw

Mond-, Kaak-, en Aangezichtchirurgie (MKA)
Meer Info

Frans Verhelst

Longkanker, Slaaplabo of -onderzoek, Pneumologie

Polysomnografie, CPAP

Meer Info

Filip Hoet

Longkanker, Pneumologie, Slaaplabo of -onderzoek

Slaapstoornissen, tabakologie

Meer Info