Vroedvrouwen consulatie

Sinds 2014 wordt er voor onze zwangere patiënten een raadpleging door de vroedvrouw georganiseerd.

Zwanger zijn is een heel natuurlijke gebeurtenis in het leven van de vrouw. Het lichaam ondergaat ingrijpende veranderingen en er moet een nieuw evenwicht gevonden worden. Tijdens de prenatale fase kan je bij ons terecht voor het opvolgen van de algemene toestand van de zwangere vrouw en de ontwikkeling van het kind in de baarmoeder.

Na doorverwijzing door je gynaecoloog of huisarts kan je op raadpleging komen bij een vroedvrouw die deel uitmaakt van het verloskundig team van het ziekenhuis.

Er is nog een raadpleging bij de vroedvrouw op 24 weken. Op 34 weken is er op verwijzing van de gynaecoloog een afspraak bij de vroedvrouw en/of foetale monitoring. Wanneer er sprake is van een geplande keizersnede wordt er minimum één week voor de geplande datum nog een afspraak bij de vroedvrouw gemaakt. Tot slot kan er ook nog een raadpleging bij de vroedvrouw plaatsvinden wanneer je nog niet bevallen bent.

Een afspraak maken

Afspraken maken kan je op het nummer 03/491.22.74. De vroedvrouwen consultatie is telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag tussen 13u en 15u.

Of stuur een mailtje: polivroedvrouwen@heilighartlier.be of fertiliteit@heilighartlier.be