Stroke Unit

Mensen met een beroerte worden behandeld op de speciale eenheid voor beroertezorg, Stroke Unit. Dit is een speciaal aangepaste ruimte voor intensieve observatie van beroertepatiënten en de behandeling van beroertes, zoals toediening van trombolyse indien we vroeg na de beroerte kunnen starten.

Op de eenheid voor beroertezorg, monitoren we de patiënt minstens 24 uur en liefst zelfs 72 uur. Dit is belangrijk om de vitale parameters van de patiënt (zoals de bloeddruk, hartslag, het zuurstofgehalte in het bloed) op te volgen, om complicaties te voorkomen en om de oorzaak van de beroerte op te sporen. De gespecialiseerde verpleegkundige is voortdurend aanwezig. Studies tonen aan dat patiënten op een eenheid voor beroertezorg over het algemeen beter herstellen dan patiënten op een gewone zorgeenheid.

We bieden een multidisciplinaire verzorging en revalidatie, die verlopen via een klinisch zorgpad voor beroertezorg. Dit behandelingsprotocol Secundaire Preventie Ischemisch CVA passen we telkens aan de specifieke noden van iedere patiënt aan.

Wat te doen bij een beroerte?

Een beroerte is levensbedreigend. Kom daarom zo snel mogelijk naar het ziekenhuis.

  • Bel een ambulance op het nummer 112.
    Een ambulance is het snelst ter plaatse en kan meteen de eerste zorgen verlenen op weg naar het ziekenhuis. Ga daarom niet zelf rijden en laat je ook niet brengen door buren, vrienden of familie.
  • Gebruik geen medicijnen, maar geef een medicatielijst aan de ambulanciers of artsen, indien mogelijk.
  • Vermeld zo nauwkeurig mogelijk het begintijdstip van de beroerte.
  • Getuigen gaan mee met de ambulance of geven hun telefoonnummer (liefst gsm) mee voor meer informatie.