Menopauzeconsulent

De menopauze of overgang is een natuurlijke fase in het leven van iedere vrouw. Het betekent het einde van de vruchtbaarheid. De duur van deze overgangsfase is voor iedere vrouw verschillend.
Het lichaam zoekt op hormonaal vlak een nieuw evenwicht wat soms gepaard gaat met wat ongemakken:

  • Een onregelmatige cyclus die korter of langer wordt met meer of minder bloedverlies.
  • Premenstrueel syndroom: gespannen borsten, prikkelbaarheid, gewichtstoename, hoofdpijn, angst, concentratiestoornissen …
  • Opvliegers en nachtelijk zweten.
  • Slaapstoornissen en vermoeidheid.
  • Vaginale droogte.
  • Vrouwen kunnen echter ook vervroegd in de overgang komen als gevolg van een chirurgische ingreep of bepaalde medische behandelingen.

Praktische informatie

De gynaecoloog of huisarts zal je doorverwijzen. Maar ook als dat niet het geval is, ben je van harte welkom!

Zowel de eerste raadpleging als de vervolgconsultatie duren gemiddeld één uur. Elke raadpleging kost 60 euro. Indien een consultatie minder dan één uur duurt, zal de kostprijs ook aangepast worden.

Helan Ziekenfonds zorgt voor een tussenkomst van 10 euro per consultatie (met een max. van 5 consultaties). Ben je niet aangesloten bij Helan maar bij een ander ziekenfonds? Neem dan zeker een kijkje op hun website of zij ook een tussenkomst aanbieden.

Raadplegingen bij onze menopauzeconsulent vinden plaats op maandag- en donderdagnamiddag. Een afspraak maken, doe je online of telefonisch via 03 491 27 20.