Opening nieuwbouwvleugel ‘modulaire bouw’

Op zondag 3 september vieren we feest! Dan openen we de extra nieuwbouwvleugel van het ziekenhuis. In dit hoogtechnologisch gebouw zal de dienst intensieve zorgen een volledig nieuwe afdeling krijgen, samen met de stroke afdeling, en is er ook een uitbreiding van het operatiekwartier, met o.a. een nieuwe ontwaakruimte, inclusief een aparte zone voor kinderen, drie ruime, polyvalente operatiezalen én een zogenaamde ‘hybride’ zaal, allen met de hoogst technologische apparatuur en modernste technieken.

Net vóór de ingebruikname stellen we de deuren open van dit nieuw complex en gunnen we elke geïnteresseerde een blik achter de schermen van de afdelingen waar vaak de meest kritische zorgen aan onze patiënten worden gegeven.

Wil jij er graag bij zijn tijdens de officiële opening? Kom langs op zondag 3 september 2023 tussen 13u en 17u. We verwelkomen je graag met een interactieve rondleiding voor jong en oud! Het programma vind je hieronder.

buitenkant nieuwbouwvleugel
verpleegpost
vernieuwde recovery zone

Wat valt er te beleven op zondag 3 september 2023?

Altijd al eens de sfeer willen opsnuiven in een hypermoderne operatiezaal? Wil je weten waarvoor alle toestellen en draadjes dienen bij een patiënt op intensieve zorg? Of hoe een patiënt op de stroke afdeling 24u/24u gemonitord wordt? Onze specialisten geven graag een woordje uitleg, een demo van robottechnologie, of zelfs workshops in de verschillende ruimtes. Jong of oud? Er valt voor elk wat te beleven!

Op zoek naar een toffe job in een warme werkomgeving? Wil je graag weten hoe wij voor jou zorgen? Plof in de sofa bij de collega’s van HR en maak kennis met de hartige collega’s die zowel voor elkaar als voor onze patiënten zorgen. Jouw bezoek afsluiten met een ijsje en een drankje? Ook dat kan!

Overzicht van alle activiteiten:

Tal van interactieve demo’s en doe-activiteiten voor jong en oud, zoals:

  • Operatiekwartier: de specialisten van de dienst urologie, neurochirurgie, vaatheelkunde, anesthesie en plastische heelkunde nemen je mee in hun eigen wereld. De urologen hebben een demostand met enkele superleuke doe-activiteiten: kijk zelf eens in een blaas, vis steentjes op en maak kennis met de waterstoomtechnologie bij prostaatbehandelingen; de neurochirurgen laten je zien hoe een echte operatierobot werkt, je krijgt een unieke blik achter de schermen in een hybride operatiezaal met een ultramoderne ‘c-boog’ die gebruikt wordt tijdens complexe vaatchirurgie. Bij onze vaatchirurgen kan je bovendien ook terecht voor een gratis screening van je halsslagader. Inschrijven is niet nodig, kom gewoon langs en ga met een rapport naar huis. Ontdek de wereld door een microscoop en volg een workshop gegeven door de plastisch chirurgen. De anesthesisten tenslotte, vertellen je alles over de ‘geheime’ wereld van anesthesie en pijnbestrijding.
  • Recovery: in deze zone verblijf je na je operatie, waar je rustig kan ontwaken en waar de verpleging nog een extra oogje in het zeil houdt. Wist je dat we een aparte ontwaakruimte hebben voor de kleinste patiëntjes onder ons? En dat we een speciale ‘toverzalf’ hebben zodat een prikje plots geen pijn meer doet? En hoe zit dat met ijsjes na de operatie?
  • Intensieve zorgen: wat betekenen al die toestellen en al die draadjes in een kamer van een patiënt die op intensieve zorgen ligt? Hoe ziet een dag eruit, welke verzorging krijgt de patiënt en welke collega’s komen er allemaal langs? Wat is een bedfiets, een minivector en een ‘intensive devil’? Test het zelf uit! Laat je verplaatsen door de patiëntenlift en leer hoe je een intensieve patiënt ergonomisch verplaatst naar een ander bed.
  • Stroke afdeling: wie door een beroerte in het ziekenhuis terecht komt, krijgt een kamer toegewezen op de ‘stroke unit’. Deze verblijfskamers bevinden zich vlak naast de dienst intensieve zorgen, en zijn uitgerust met 24u/24u monitoring door een camera en allerlei sensoren. Speciaal opgeleide verpleegkundigen vertellen je er alles over, samen met onze neurologen. Hoe het voelt om gezichtsverlies te hebben na een beroerte, kan je aan de lijve ondervinden met onze speciale brillen.
  • HR jobsalon: op zoek naar een toffe job in een warme werkomgeving? Wil je graag weten hoe wij voor jou zorgen? Kom dan zeker langs ons jobsalon en maak kennis met de hartige collega’s die zowel voor elkaar als voor onze patiënten zorgen.

Praktisch

We verwelkomen je graag tussen 13 uur en 17 uur aan de centrale inkomhal van het ziekenhuis. Van daaruit start je bezoek aan de nieuwbouwvleugel. Volg vervolgens route 171 of neem lift/trap E naar de tweede verdieping.

Je start je bezoek op de tweede verdieping. Hier kan je een bezoekje brengen aan de nieuwe operatiezalen en recovery. Vervolgens zet je je bezoek verder naar de tweede en/of derde verdieping. Op de eerste verdieping bevinden zich de nieuwe afdeling intensieve zorgen en stroke unit. De derde verdieping is de technische ruimte. Buiten, op het gelijkvloers, kan je een babbeltje slaan met de collega’s van HR en heb je de mogelijkheid een drankje en ijsje te nuttigen.

Bereikbaarheid

Kom je met de wagen? Dan kan je parkeren op de bezoekersparking. Meld dit even bij de collega’s in de inkomhal en je krijgt een uitrijticketje. Kom je met de fiets dan kan je je fiets parkeren op onze fietsenparking ter hoogte van de centrale inkomhal. Ook met het openbaar vervoer is ons ziekenhuis makkelijk bereikbaar.