Ontboezemingen – een podcast voor en met (ex-) borstkankerpatiënten

Ontboezemingen is een podcast voor en met borstkankerpatiënten

Onder de noemer “Ontboezemingen” gaat radiopresentatrice Ann Reymen in gesprek met 6 dames die in een al dan niet recent verleden borstkanker kregen. Door deze podcast hopen we een forum te geven aan alle belevingsaspecten die rond borstkanker hangen en zo een steun te bieden aan zij die ermee te maken krijgen.

Gezien de hoge incidentie aan borstkanker en de vaak uitgebreide en complexe therapie die vrouwen moeten ondergaan, wouden we met de vele ervaringen die borstkankerpatiënten delen, deze podcast creëren waarin de belevingsaspecten aan bod komen. “Niet de verschillende therapieën worden belicht, noch de cijfers waarmee de ene behandeling meer kans biedt dan de andere” vertelt medisch oncoloog dr. Annelies Troch, bezieler van de podcast. “We kozen ervoor om het proces van verwerking te ontmoeten, de verhalen te beluisteren van mensen die kanker doormaken. De oren gericht op de subjectieve aanpak die soms te weinig ruimte krijgt.”

In deze vijfdelige podcast gaat radiopresentatrice Ann Reymen in gesprek met de borstkankerpatiënten. “Voor Ann is het een thema dat nauw aan haar hart ligt” zegt dr. Troch. “Naast haar warme en enthousiaste persoonlijkheid, heeft ze voeling met de problematiek. Voor ons was zij de ideale persoon om onze patiënten te trakteren op een intiem en veilig gesprek.”

De verhalen van Ellen, Goele, Wendy, Heidi en Eric, Lutgart en Monique kan je vanaf nu beluisteren op Spotify of via de links hieronder.

Ellen vertelt in de podcast ontboezemingen over haar traject tijdens borstkanker
Wendy
Goele vertelt in de podcast ontboezemingen over haar borstkankertraject
Goele
Heidi en Eric vertellen in de podcast ontboezemingen over borstkanker
Heidi en Eric
Ellen
Monique en Lutgart vertellen aan Ann Reymen hun traject over borstkanker
Monique en Lutgart

Vragen over kanker? Neem contact op met de Kankerlijn van Kom op tegen Kanker. Bel 0800 35 445 (tijdens de kantooruren) of stel je vraag op kankerlijn.be

Vragen over de werking van de Borstkliniek Lier? Je vindt alle informatie op www.borstklinieklier.be