Wijziging beleid thuismedicatie

Deel dit bericht op sociale media:

Om patiënten vlot en correct te behandelen, is het voor artsen, verpleegkundigen en andere zorgverstrekkers erg belangrijk om precies te weten welke medicatie thuis wordt ingenomen. Daarom vragen we aan onze patiënten om voortaan niet alleen een volledige lijst mee te brengen van de thuismedicatie, maar ook om deze medicatie, liefst in originele verpakking, mee te brengen naar het ziekenhuis bij opname. 

Tijdens de opnameduur wordt deze thuismedicatie in een speciale zak bewaard in de verpleegpost. Bij ontslag krijgt de patiënt deze terug mee naar huis, samen met een medicatieschema en eventueel ook nieuw opgestarte medicatie om te kunnen overbruggen tot de eerstvolgende werkdag.

Aan bewoners van woonzorgcentra vragen we enkel om de multidosispreparaten mee te brengen (+ datum van opening).

Verificatie van thuismedicatie is erg belangrijk om de patiëntveiligheid te garanderen. Bovendien kan de behandelend arts in kader van onderzoeken of operatie de thuismedicatie aanpassen tijdens de hospitalisatie. Bij de minste twijfel zal de thuismedicatie niet gebruikt worden in het ziekenhuis.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

11 jun 2024
Professionals

Pseudonomenclatuur voor niet-GMD houdende huisarts bij voorlopige bewindvoering

...

Lees meer
06 jun 2024
Professionals

Q-lunch voor artsen

Betrokkenheid en engagement van artsen bij het ziekenhuisbrede kwaliteitsbeleid is uitermate belangrijk. Artsen dienen gemotiveerd te zijn om hun eigen discipline binnen een objectief, evidence-based kwaliteitskader te toetsen. Zo kunnen...

Lees meer
29 mei 2024
Algemeen

Medewerkers staan centraal tijdens heuse awardshow met gouden randje

Op donderdag 16 mei 2024 organiseerden we onze jaarlijkse ‘Dag van de medewerker’. Dit jaar kwam daar nog een extraatje mét gouden randje bij: het Gala van het Gouden Hart,...

Lees meer