Wereldosteoporosedag startschot van ambitieus Capture the Fracture® project

20 okt 2022
Deel dit bericht op sociale media:

Capture the Fracture® verbetert zorg van mensen met osteoporose en reduceert kosten

Op donderdag 20 oktober, Wereldosteoporosedag, vindt de kick off plaats van Capture the Fracture® in het HeiligHartziekenhuis.  Dit initiatief van de International Osteoporosis Foundation wil de implementatie bevorderen van gecoördineerde, multidisciplinaire zorgmodellen voor secundaire botbreukpreventie. Het Capture the Fracture® programma omvat onder meer middelen, training en tools die de Post-Fracture Care Coordination Programs (Fracture Liaison Services) wereldwijd ondersteunen.

De afdeling reumatologie neemt het voortouw bij de uitrol van Capture the Fracture®.  Het project wordt ziekenhuisbreed geïmplementeerd in samenwerking met de diensten endocrinologie, geriatrie, fysische geneeskunde, neurochirurgie en orthopedie.  Mensen met osteoporose kunnen doorverwezen worden naar de raadpleging van de afdeling reumatologie. Alle diensten beschikken over informatiepaketten die bestemd zijn voor de patiënt.

Capture the Fracture® wordt aanzien als de belangrijkste stap om de patiëntenzorg te verbeteren en de fractuurgerelateerde gezondheidskosten te verminderen. Osteoporose treft een op de drie vrouwen en een op de vijf mannen boven de vijftig. Mensen met osteoporose hebben een groter risico op breuken, die zelfs levensbedreigend kunnen zijn. Preventieve maatregelen zijn van cruciaal belang.

https://www.capturethefracture.org/

https://www.worldosteoporosisday.org/

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

04 dec 2023
Professionals

Welkom cardioloog dr. Alix Lambrecht

...

Lees meer
04 dec 2023
Algemeen

Welkom cardioloog dr. Alix Lambrecht

We verwelkomen deze week dr. Alix Lambrecht in ons ziekenhuis. Ze vervoegt het team cardiologie. Dr. Lambrecht studeerde geneeskunde aan KULeuven en specialiseerde zich in cardiologie aan UZ Leuven, aangevuld...

Lees meer
30 nov 2023
Professionals

Welkom dr. Nathalie Coosemans

...

Lees meer