Welkom op onze vernieuwde spoedgevallen!

22 sep 2021
Deel dit bericht op sociale media:

Na anderhalf jaar hijgen en puffen is hij daar eindelijk, een gloednieuwe spoedafdeling, goed voor maar liefst 23.000 patiënten per jaar. Met vier grote zones (pediatrische zone, fasttrackzone, algemene behandelingszone en een reanimatiezone), veel daglicht en een eigen ruimte voor radiografie zijn de collega’s van de spoedafdeling klaar om jullie hartelijk te ontvangen.

Na de triage kom je als patiënt in de juiste wachtzaal of onderzoeksruimte terecht. Voor de kleinste is er een eigen aangepaste en kindvriendelijke wachtzaal gecreëerd. Ondanks de hectiek die een spoeddienst kenmerkt, kan je als patiënt toch op een meer vlotte, aangename en vooral efficiënte manier ontvangen worden.

Wie via de ambulance binnenkomt, kan rechtstreeks naar de reanimatiezone worden begeleid. Naast een reanimatiezone beschikken we eveneens over twee isolatieruimtes, een afzonderingsruimte en een decontaminatiekamer. Vanwege toekomstige pandemieën of coronapieken is de accommodatie voorzien van lokalen met verplaatsbare wanden waardoor op korte termijn de spoeddienst omgetoverd kan worden in twee zones: een pandemiezone en een zone voor andere pathologie.

De afdeling medische beeldvorming opent ten slotte ook een satelliet op de volledig vernieuwde spoedgevallendienst. Ze investeert daarbij in 2 nieuwe CT-scanners van de allernieuwste generatie. De aanwezigheid van een volwaardige afdeling radiologie, met bovendien een volledig gerobotiseerde röntgenzaal met een RX-toestel waarbij het gehele toestel in verschillende richtingen kan bewegen zonder dat jij als patiënt zich moet verplaatsen, is een primeur in Europa. Comfort en gemak staan hierbij centraal. 

Met een gerust hart kan je vanaf heden je aanmelden bij onze nieuwe spoed!

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

14 sep 2023
Algemeen

Tentoonstelling van september en oktober

Jolien Huyghe (gang sociale dienst) “Mijn naam is Jolien Huyghe, ik ben 26 jaar. Ik werk zowel met analoge camera’s als digitaal. Mijn werken durven de melancholische en romantische kant...

Lees meer
11 sep 2023
Algemeen

Verbouwingen pediatrie

...

Lees meer
06 sep 2023
Algemeen

Welkom aan onze nieuwe maagdarmspecialist, geriater en urgentiearts!

...

Lees meer