Welkom aan onze nieuwe maagdarmspecialist, geriater en urgentiearts!

06 sep 2023
Deel dit bericht op sociale media:

dr. Annick Moens – maagdarmspecialist

Vanaf 4 september 2023 maakt dr. Annick Moens voltijds deel uit van de staf maagdarmziekten in ons ziekenhuis. Ze rondde haar opleiding tot maagdarmspecialist af aan de KU Leuven in 2023. dr. Moens combineerde haar interesse in inflammatoire darmziekten (colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn) met haar interesse in wetenschappelijk onderzoek en startte in 2017 – met steun van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) – met haar doctoraatsproject aan de KU Leuven rond de langetermijn veiligheid van biologische behandelingen in inflammatoire darmziekten. Ze rondde dit succesvol af in 2021. Naast haar opleiding te Leuven, was zij ook werkzaam in Turnhout en Bonheiden gedurende één jaar. 

Naast haar voltijdse functie in ons ziekenhuis, zal zij ook als consulent inflammatoire darmziekten actief blijven in het Universitair Ziekenhuis Leuven als ook wetenschappelijk onderzoek blijven verrichten via de Belgian IBD Research and Development (BIRD) group. Welkom, dr. Moens!

Afspraken kunnen gemaakt worden via het online afsprakenplatform https://mijn.heilighartlier.be/ of de app op je smartphone. Een afspraak maken kan ook via het MDL-secretariaat op het nummer 03/491 27 79. Het secretariaat is bereikbaar tussen 10:00 en 12:00 en tussen 14:00 en 16:00. Je kan ze ook bereiken via mdlsecretariaat@heilighartlier.be. 

dr. Valerie Konings – geriater

Op 4 september startte dr. Valerie Konings in ons ziekenhuis. Dr. Konings studeerde geneeskunde aan de KU Leuven tot 2017 en volgde nadien een opleiding tot specialist geriater met afstuderen in juli 2023. Haar bijzondere beroepsinteresses liggen bij osteoporose, valpreventie en de aanpak van dementie. Hiernaast hecht zij veel belang aan kwaliteit, comfort en functionaliteit met behoud van aanwezige autonomie in het leven van ouderen. We wensen haar van harte welkom!

dr. Charlotte Michiels – urgentiearts

Begin deze week trad dr. Charlotte Michiels, na een geruime tijd als arts-specialist-in opleiding te hebben gewerkt, vast in dienst bij het spoedteam als urgentiearts. We zijn blij haar te mogen verwelkomen in het vaste artsenkorps. We wensen haar alle succes toe!

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

02 okt 2023
Niet gecategoriseerd

Moeder en kind afdeling verschuift dienstverlening naar prenatale begeleiding

...

Lees meer
27 sep 2023
Algemeen

Gezocht! Hulpverlener-ambulancier PIT Lier/112 Berlaar

Ben jij gepassioneerd door alles wat te maken heeft met Dringende Geneeskundige Hulpverlening en wil je echt het verschil maken voor mensen met een acute medische nood? Zoek dan niet...

Lees meer
26 sep 2023
Algemeen

Moeder en kind afdeling verschuift dienstverlening naar prenatale begeleiding

“Moeder en Kind eenheid HeiligHartziekenhuis Lier zet in op detectie en opvolging van psychosociale kwetsbaarheden bij zwangere en pas bevallen vrouwen.”Met deze aankondiging werd in juni 2023 de samenwerking met...

Lees meer