Week Tegen Pijn

Deel dit bericht op sociale media:

Van 10 t.e.m. 15 oktober is het de Week Tegen Pijn. Heel wat mensen kampen dagelijks met pijn. Hoe pijn ervaren wordt, is altijd persoonlijk en wordt beïnvloed door verschillende factoren. Onze pijnkliniek, beter bekend onder de naam Algolier, zet zich dagelijks in om elke patiënt een kwaliteitsvolle behandeling te bieden van zowel acute als chronisch pijn.

Algolier is een multidisciplinair pijncentrum. Dit is meer dan enkel een pijnkliniek waar infiltraties worden gegeven. Het is een door de overheid erkende instelling om acute, subacute maar vooral chronische pijn te behandelen. Onze collega’s van de pijnkliniek streven daarbij naar een efficiënt pijnbeleid. Want een efficiënt pijnbeleid verhoogt het comfort van de patiënt, bevordert het herstel, voorkomt complicaties en verkort mogelijks een ziekenhuisopname.

Wist je dat Algolier samenwerkt met dr. Storms, pijnpsychiater in ons ziekenhuis? Zij houdt elke dinsdagnamiddag raadpleging  specifiek voor pijnpatiënten. Pijn en depressie komen namelijk vaak samen voor. Ze beïnvloeden elkaar. Een behandeling kan zowel pijn als de depressie verbeteren.

Nood aan meer informatie over pijn of heb je specifieke vragen? Breng dan zeker een bezoekje aan onze infostand in de centrale inkomhal van het ziekenhuis. Zowel deze namiddag als morgen tussen 9u en 10 en tussen 13u en 14u geven enkele collega’s meer uitleg over pijn en bezorgen je allerhande nuttige tips.

Tot slot maakte collega Lien, ergotherapeut, nog een interessante pijnbundel met allerhande info over pijn, leuke wist je datjes, tips en zoveel meer. Deze kan je hier raadplegen.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

11 jun 2024
Professionals

Pseudonomenclatuur voor niet-GMD houdende huisarts bij voorlopige bewindvoering

...

Lees meer
06 jun 2024
Professionals

Q-lunch voor artsen

Betrokkenheid en engagement van artsen bij het ziekenhuisbrede kwaliteitsbeleid is uitermate belangrijk. Artsen dienen gemotiveerd te zijn om hun eigen discipline binnen een objectief, evidence-based kwaliteitskader te toetsen. Zo kunnen...

Lees meer
29 mei 2024
Algemeen

Medewerkers staan centraal tijdens heuse awardshow met gouden randje

Op donderdag 16 mei 2024 organiseerden we onze jaarlijkse ‘Dag van de medewerker’. Dit jaar kwam daar nog een extraatje mét gouden randje bij: het Gala van het Gouden Hart,...

Lees meer