Vanaf 1 april is de identiteitskaart verplicht bij aanmelden in het ziekenhuis

26 mrt 2024
Deel dit bericht op sociale media:

Vanaf 1 april 2024 is het voor ziekenhuizen verplicht om de identiteit van patiënten elektronisch te verifiëren als ze elektronisch factureren en de derdebetalersregeling toepassen. Vooral dat laatste is belangrijk als patiënt indien je niet zelf eerst een deel van de medische kosten wil voorschieten.

Een ziekenhuisopname? Een spoedgeval? Een doktersafspraak? Denk eraan je identiteitskaart en die van je kinderen mee te nemen naar het ziekenhuis.

Voor volwassenen is dit de Belgische elektronische identiteitskaart (eID) of elektronische vreemdelingenkaart, voor kinderen gaat het om de Kids-ID of ISI+ kaart.

De elektronische identiteitskaart zorgt voor een vlot onthaal en snelle inschrijving zonder administratieve rompslomp. Als patiënt ben je zeker van een correcte identificatie: de identiteitskaart geeft toegang tot je gegevens en de informatie over je behandeling.

Je kan zo bovendien vermijden dat je een groot deel van de medische kosten moet voorschieten. Het ziekenfonds betaalt de kosten die door het RIZIV vergoed worden dan rechtstreeks aan het ziekenhuis.

Als je als patiënt niet over je identiteitskaart beschikt op het moment van de raadpleging of opname, zijn er voor het ziekenhuis nog steeds alternatieven om je identiteit te verifiëren, zoals een kleefbriefje van het ziekenfonds of de toepassing Itsme.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

27 mrt 2024
Algemeen

Werken voetpad Mechelsestraat

Stad Lier heeft werken gepland aan het voetpad van de Mechelsestraat. De start zou plaatsvinden op 2/4, met een geschatte totale duur der werken van +/- 3 weken tot 19/4....

Lees meer
08 mrt 2024
Tentoonstelling

Tentoonstellingen maart – april 2024

Nog tot eind april kleuren onze ziekenhuisgangen op het gelijkvloers alweer diverse stijlen met de werken van deze dames:  Linda Thys (gang blok B): “Geen specifieke boodschappen, geen onderliggende filosofieën...

Lees meer
04 mrt 2024
Algemeen

Dakwerken blok A (revalidatie, geriatrie)

Op donderdag 14/03/2024 starten er dakwerken aan blok A van het ziekenhuis. Dat is het gebouw waar Revalier zich bevindt, net als de pijnkliniek Algolier, de revalidatieafdelingen, dagtherapie paaz, palliatieve...

Lees meer