Tentoonstellingen november – december

06 nov 2023
Deel dit bericht op sociale media:

Ria Mille (inkomhal)


Ria (Mille) is afkomstig uit Limburg en woont sinds 1989 in Lier. In 1994 is ze begonnen met een patchworkvereniging, die tot op heden nog actief is onder de naam “De Ooiekooi”. Ze hebben vijf succesvolle tentoonstellingen georganiseerd waarbij ze telkens ongeveer duizend bezoekers mochten verwelkomen. 

In de lente van 2013 volgde Ria een 4-daagse workshop in Maine (VS) bij Susan Carlson, waar ze de collage-techniek leerde. Al snel ontwikkelde ze een geheel eigen stijl. De collages vallen onder de noemer Art quilts, een onderdeel van het patchworkgebeuren. Voorwaarde is dat een werk steeds bestaat uit 3 lagen: toplaag, tussenvulling en achterkant. Het geheel wordt samengehouden door rijgsteken (quilting) al dan niet met de hand of machinaal. De portretten zijn uitsluitend vervaardigd uit katoen, op vorm geknipt, gespeld, geplakt en tenslotte gequilt.

Veel van Ria’s dierenportretten zijn gebaseerd op foto’s van Joel Sartore, Amerikaans topfotograaf bij National Geographic. Hij verleende vlot zijn toestemming nadat hij foto’s van eerdere werken gezien had.

Intussen volgden er twee tentoonstellingen, 1 in Nederland en 1 in G.H Luxemburg.

Lucien Verpoort (gang B-blok)


Lucien Verpoort (°1941) behaalde in de periode 2009-2015 de diploma’s ‘hogere graad’ en ‘specialisatiegraad’ schilderkunst onder leiding van leraar- kunstenaar Hans Bruyneel in de Academie beeldende kunsten Hoboken. Momenteel is hij lid van “kunstkring Maandagatelier Aartselaar”. Met eigen foto’s als inspiratiebron zijn zijn olieverfschilderijen op canvas fris van kleur, gedurfd en krachtig, soms zelfs wat mysterieus of abstract.

Meer weten over Lucien Verpoort? Steeds te bereiken via: 0475448401 of l.verpoort@skynet.be

Kris Neyt (gang D-blok)


Kris Neyt (°1957) uit Assenede is niet het flamboyante type dat zichzelf een kunstenaar noemt, aldus hijzelf: “Ik heb niet voor de kunst gekozen, maar de kunst heeft voor mij gekozen”. En zo komt het dat hij er als kleine jongen al van droomde om kunst te maken. Hij tekende altijd en overal waar het kon, tot ergernis van zijn ouders die een andere toekomst voor hun zoon zagen dan het kunstenaarsbestaan. En dus koos hij voor het beroep van leraar mechanica en technisch tekenen, maar hij is nooit gestopt met schilderen…

Door het wiskundige aspect in zijn professionele leven is Kris het meest gaan houden van de rechte lijn omdat die volgens hem “nog nooit gelogen heeft”. Dat resulteerde in de stijl die hij nu gebruikt: geometrische abstracties met een twist. Door lijnen en vlakken te verzamelen in een vreemd perspectief – als een soort van optische illusies – speelt hij op geniale wijze met de ogen van de toeschouwer. Maar Kris heeft helemaal niet de bedoeling om ingewikkelde schilderijen maken. Hij wil alleen maar orde creëren in de chaos en op een zo eenvoudig mogelijke manier verhalen vertellen: vanuit één woord, één lijn, één beeld. Met dit citaat kan hij het niet eenvoudiger uitdrukken:

“Als ik een verhaal kon vertellen met één lijn, dan deed ik het. Maar ik heb het nog niet gevonden.”

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

11 jun 2024
Professionals

Pseudonomenclatuur voor niet-GMD houdende huisarts bij voorlopige bewindvoering

...

Lees meer
06 jun 2024
Professionals

Q-lunch voor artsen

Betrokkenheid en engagement van artsen bij het ziekenhuisbrede kwaliteitsbeleid is uitermate belangrijk. Artsen dienen gemotiveerd te zijn om hun eigen discipline binnen een objectief, evidence-based kwaliteitskader te toetsen. Zo kunnen...

Lees meer
29 mei 2024
Algemeen

Medewerkers staan centraal tijdens heuse awardshow met gouden randje

Op donderdag 16 mei 2024 organiseerden we onze jaarlijkse ‘Dag van de medewerker’. Dit jaar kwam daar nog een extraatje mét gouden randje bij: het Gala van het Gouden Hart,...

Lees meer