Tentoonstelling januari – februari

Deel dit bericht op sociale media:

Tijdens de maanden januari en februari kan je in onze gangen en de inkomhal de werken bewonderen van Marinette Mousset en Olga Pals. Marinette is een autodidacte aquarelliste, met een goede basis door meerdere workshops bij internationaal bekende schilders. OLga is een vierdejaarsstudent aan de Beeld Academie in Lier op de afdeling schilderkunst. Achtergrondinformatie over beide kunstenaars vind je hieronder terug.

Marinette Mousset

Marinette Mousset, geboren te Leuven en oud-lerares wiskunde aan het KALier, werd steeds door de natuur en in het bijzonder de dieren gefascineerd. Haar passie is alle aspecten ervan tot uitdrukking brengen in haar schilderijen. Ze is een autodidacte aquarelliste, met een goede basis door meerdere workshops bij internationaal bekende schilders.

Ze heeft doorheen het land zowel groepstentoonstellingen als solo-evenementen gegeven en neemt met haar leerlingen elk jaar in mei deel aan Kunstroute Putte.

“Eerder dan een exacte reproductie, tracht ik de ziel van mijn onderwerp -landschap , dier of mens – weer te geven. Als ik een dier schilder, word ik dat dier! Zo spreek ik ook tot de ziel van de toeschouwer. Het aquarel is een gesprek tussen onderwerp, schilder en kijker.”

Ze schildert ook (dieren)portretten op bestelling en geeft les aan beginnelingen en half gevorderden in haar atelier in Schriek.

Je kan haar bereiken via het nummer 0479/36 36 82 of via mail: zeeschuim@skynet.be.

Olga Pals

Ola woont in Lier en is een vierdejaars student aan de BeeldAcademie​ Lier op de afdeling schilderkunst. Ze toont jullie graag enkele van haar werken uit het tweede en derde jaar. “Deze werken zijn een soort impuls voor mijn manier van kijken op de wereld.”

“Mijn inspiratie haal ik uit dromen en gevoelens die spontaan bij mij opkomen. Deze vormen beelden die​ een wereld​ vormen welke heel dichtbij mij staat.”

“De videokunst van Bill Viola opende de deur naar mezelf en leerde me magische momenten vast te leggen en op canvas over te brengen.”

“Ik experimenteer graag met kleuren en vormen en het resultaat dat ik krijg is niet altijd wat ik voor ogen had. Ik hoop dat je iets nieuws voor jezelf zult zien in mijn schilderijen. Stop en neem je tijd om te eigen emoties in of met deze werken​ te ontdekken.”

Hier vind je de catalogus van Olga terug.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

23 feb 2024
Algemeen

Bereikbaarheid ziekenhuis tijdens werken Mechelsestraat

Vanaf maandag 26 februari 2024, en dit gedurende twee weken, zullen er werken uitgevoerd worden op de Mechelsesteenweg tussen de Pieter Breughellaan en Sint – Annastraat. Hierdoor wordt deze straat...

Lees meer
09 feb 2024
HR

Inschrijvingen vakantiejobs geopend

Hoewel het aftellen naar de zomermaanden nog even op zich laat wachten, kijken wij al uit naar de periode waarin onze eigen werknemers kunnen genieten van welverdiende vakantie. Om onze...

Lees meer
07 feb 2024
Infosessie

Infosessie borstkanker door dr. Annelies Troch

Infomomenten: voor iedereen geraakt met kanker. Infosessie borstkanker door dr. Annelies Troch. Waar? Lokaal Dienstencentrum Het Schoppeke, Kannuk Davidlaan 25 – 2500 Lier Wanneer? 20 februari 2024 van 13u30 tot 15u30 Inschrijven? Het...

Lees meer