Stop in mei met roken met de steun van je buddy

Deel dit bericht op sociale media:

🚬❌ Mei = rookstopmaand. Wist je dat wie één maand stopt met roken 5 keer meer kans heeft om definitief te stoppen?

Elk jaar sterven nog steeds 14 000 mensen vroegtijdig aan de gevolgen van roken. Daarom wil Stichting tegen Kanker zoveel mogelijk mensen en middelen mobiliseren om de strijd tegen tabak te versnellen en rokers op weg te helpen naar een gezondere levensstijl.

Stop in mei met roken met behulp van je buddy! 👫 Veel ex-rokers geven aan dat de steun van een vriend of familie enorm helpt. Daarom roepen we de roker en zijn buddy op om samen de uitdaging aan te gaan. Hoe? In ruil voor de inspanningen van de stopper belooft de buddy een tegenprestatie.

Ga jij de uitdaging aan? Lees alles over deze campagne op: https://buddydeal.be/nl

Wil je stoppen met roken, maar vind je zelf niet de nodige kracht of methode? Dan kan je, op afspraak, terecht bij onze tabakoloog Catherine Meurisse.

Elke donderdagavond kan je in het ziekenhuis terecht voor rookstopbegeleiding bij apotheker, tabakoloog en coach Catherine Meurisse. Met haar uitgebreide professionele ervaring in de industrie en de zorg probeert ze mensen te motiveren, inspireren, maar vooral te helpen.

De begeleiding kan op verschillende manieren. Zowel in groep als individueel kan je deze rookstopbegeleiding volgen. In groep kan je ervaringen delen en samen successen vieren. Je kan mekaar enthousiasmeren en motiveren. Je kan ook streven naar een gemeenschappelijke stopdatum en mekaar een hart onder de riem steken. Ben je niet zo’n groepsbeest, dan is uiteraard individuele rookstopbegeleiding mogelijk. Er is voor ieder een aangepaste manier.

Ben je opgenomen in het ziekenhuis? Ook de patiënt aan bed kan begeleid worden en dit zowel pre- als postoperatief.

Verder worden er workshops, cursussen, enz… op vraag en op maat georganiseerd.

Een afspraak maken

Een afspraak maken doe je online of telefonisch via 03 491 27 20.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

04 dec 2023
Professionals

Welkom cardioloog dr. Alix Lambrecht

...

Lees meer
04 dec 2023
Algemeen

Welkom cardioloog dr. Alix Lambrecht

We verwelkomen deze week dr. Alix Lambrecht in ons ziekenhuis. Ze vervoegt het team cardiologie. Dr. Lambrecht studeerde geneeskunde aan KULeuven en specialiseerde zich in cardiologie aan UZ Leuven, aangevuld...

Lees meer
30 nov 2023
Professionals

Welkom dr. Nathalie Coosemans

...

Lees meer