Stop in mei met roken met de steun van je buddy

Deel dit bericht op sociale media:

🚬❌ Mei = rookstopmaand. Wist je dat wie één maand stopt met roken 5 keer meer kans heeft om definitief te stoppen?

Elk jaar sterven nog steeds 14 000 mensen vroegtijdig aan de gevolgen van roken. Daarom wil Stichting tegen Kanker zoveel mogelijk mensen en middelen mobiliseren om de strijd tegen tabak te versnellen en rokers op weg te helpen naar een gezondere levensstijl.

Stop in mei met roken met behulp van je buddy! 👫 Veel ex-rokers geven aan dat de steun van een vriend of familie enorm helpt. Daarom roepen we de roker en zijn buddy op om samen de uitdaging aan te gaan. Hoe? In ruil voor de inspanningen van de stopper belooft de buddy een tegenprestatie.

Ga jij de uitdaging aan? Lees alles over deze campagne op: https://buddydeal.be/nl

Wil je stoppen met roken, maar vind je zelf niet de nodige kracht of methode? Dan kan je, op afspraak, terecht bij onze tabakoloog Catherine Meurisse.

Elke donderdagavond kan je in het ziekenhuis terecht voor rookstopbegeleiding bij apotheker, tabakoloog en coach Catherine Meurisse. Met haar uitgebreide professionele ervaring in de industrie en de zorg probeert ze mensen te motiveren, inspireren, maar vooral te helpen.

De begeleiding kan op verschillende manieren. Zowel in groep als individueel kan je deze rookstopbegeleiding volgen. In groep kan je ervaringen delen en samen successen vieren. Je kan mekaar enthousiasmeren en motiveren. Je kan ook streven naar een gemeenschappelijke stopdatum en mekaar een hart onder de riem steken. Ben je niet zo’n groepsbeest, dan is uiteraard individuele rookstopbegeleiding mogelijk. Er is voor ieder een aangepaste manier.

Ben je opgenomen in het ziekenhuis? Ook de patiënt aan bed kan begeleid worden en dit zowel pre- als postoperatief.

Verder worden er workshops, cursussen, enz… op vraag en op maat georganiseerd.

Een afspraak maken

Een afspraak maken doe je online of telefonisch via 03 491 27 20.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

27 jun 2024
Algemeen

Afsluit kruispunt Baron Opsomerlaan – Mechelsesteenweg

Voor het uitvoeren van nutswerken in opdracht van Pidpa, zal Canalco werken uitvoeren aan het kruispunt Baron Opsomerlaan x Mechelsesteenweg. Hiervoor dient het kruispunt afgesloten te worden op maandag 01/07/2024 van...

Lees meer
27 jun 2024
Jaarverslag

Jaarverslag 2023

Wie reeds kennismaakte met het ziekenhuis, weet dat warme zorg hoog in het vaandel gedragen wordt. Maar wist je ook dat we veel belang hechten aan samenwerking met externe partners?...

Lees meer
27 jun 2024
Innovatie,Algemeen

Ziekenhuisfactuur gaat digitaal

Sinds begin juni ’24 kreeg de ziekenhuisfactuur een update. Niet alleen werd deze in een nieuw, fris jasje gestoken met overzichtelijke layout, er is nu ook de mogelijkheid om via...

Lees meer