Samenwerking ziekenhuis en eerstelijn

17 apr 2020
Deel dit bericht op sociale media:

Ook ons ziekenhuis heeft een samenwerking opgezet met de eerstelijnszorg in de regio. Zo bieden we ondersteuning aan de woonzorgcentra op diverse manieren. Naast overleg 2 x per week, werd er een uniek mailadres en bijhorend rechtstreeks telefoonnummer gecreëerd waar woonzorgcentra die met vragen zitten, ons kunnen bereiken. Doel is om onze expertise te delen met hen.

Ook op de nieuwe website van het ziekenhuis werd een apart hoofdstuk gemaakt waar woonzorgcentra de instructies rond o.a. persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen consulteren. Aan de hand van handige filmpjes wordt haarfijn uitgelegd hoe men de nodige PBM’s kan aan- en uittrekken.

Door deze persoonlijke aanpak kunnen we de eerstelijn in onze regio gerichte hulp bieden. Indien nodig gaat een van onze experten ter plaatse. Ook het mailadres en het telefoonnummer worden permanent bemand om kort op de bal te kunnen spelen.

Naast deze kennisdeling, biedt het ziekenhuis ook aan medewerkers van de eerstelijn de mogelijkheid om zich in een speciaal daarvoor voorziene locatie te laten testen op het coronavirus. Ook huisartsen kunnen van deze dienst gebruik maken.  

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

02 okt 2023
Niet gecategoriseerd

Moeder en kind afdeling verschuift dienstverlening naar prenatale begeleiding

...

Lees meer
27 sep 2023
Algemeen

Gezocht! Hulpverlener-ambulancier PIT Lier/112 Berlaar

Ben jij gepassioneerd door alles wat te maken heeft met Dringende Geneeskundige Hulpverlening en wil je echt het verschil maken voor mensen met een acute medische nood? Zoek dan niet...

Lees meer
26 sep 2023
Algemeen

Moeder en kind afdeling verschuift dienstverlening naar prenatale begeleiding

“Moeder en Kind eenheid HeiligHartziekenhuis Lier zet in op detectie en opvolging van psychosociale kwetsbaarheden bij zwangere en pas bevallen vrouwen.”Met deze aankondiging werd in juni 2023 de samenwerking met...

Lees meer