ReumaLier opnieuw gestart met EARC-urgentiespreekuur

25 aug 2021
Deel dit bericht op sociale media:

Begin juli startte het team reumatologie van het ziekenhuis opnieuw met raadplegingen “Herkenning Vroege-gewrichtsontsteking” (Early Arthritis Recognition Clinic, EARC). Dit urgentiespreekuur wil mensen met vermoedelijke Reumato¨ïde Artritis (RA) zo snel mogelijk uitsluitsel bieden over hun ziekte om blijvende schade te vermijden. Patiënten met een vroegere artritis moeten binnen de 12 weken na de eerste klacht bij een reumatoloog komen. Hoe langer de patiënt zijn bezoek uitstelt, hoe meer kans hij loopt op gewrichtsschade. “In de praktijk gaan patiënten pas 18 weken na hun eerste klachten naar een reumatoloog” vertelt dr. Schuerwegh. “Door de kostbare tijd die verloren gaat, lopen ze dubbel zo veel risico op gewrichtsschade.”

Het urgentiespreekuur vindt plaats op de polikliniek van het ziekenhuis. “Tijdens deze consultatie doen we een korte anamnese en gewrichtsonderzoek” vertelt dr. Lechkar. “Wanneer artritis vermoed wordt, gebeuren er diezelfde dag nog verdere onderzoeken. De patiënt krijgt ook een nieuwe afspraak op korte termijn voor de uitgebreide bespreking en aanvullende diagnose en eventuele behandeling.” Opgelet: je kan enkel op raadpleging komen na verwijzing via de EARC vragenlijst door de huisarts.

Voor meer informatie over het urgentiespreekuur kan je terecht bij het secretariaat van onze polikliniek of bij de huisarts.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

02 okt 2023
Niet gecategoriseerd

Moeder en kind afdeling verschuift dienstverlening naar prenatale begeleiding

...

Lees meer
27 sep 2023
Algemeen

Gezocht! Hulpverlener-ambulancier PIT Lier/112 Berlaar

Ben jij gepassioneerd door alles wat te maken heeft met Dringende Geneeskundige Hulpverlening en wil je echt het verschil maken voor mensen met een acute medische nood? Zoek dan niet...

Lees meer
26 sep 2023
Algemeen

Moeder en kind afdeling verschuift dienstverlening naar prenatale begeleiding

“Moeder en Kind eenheid HeiligHartziekenhuis Lier zet in op detectie en opvolging van psychosociale kwetsbaarheden bij zwangere en pas bevallen vrouwen.”Met deze aankondiging werd in juni 2023 de samenwerking met...

Lees meer