Reorganisatie heelkundige afdelingen

24 sep 2021
Deel dit bericht op sociale media:

Het veranderende zorglandschap vraagt steeds meer korte verblijven, dit konden we al merken de afgelopen maanden (en reeds vóór covid), waar we een toename van het aantal opnames in het dagziekenhuis enerzijds, en een lagere bedbezetting op de verblijfsafdelingen anderzijds, konden noteren. 

Daarom zal de werking van heelkunde vanaf oktober 2021 op een andere manier georganiseerd worden en zullen er 2 “shortstay” afdelingen zijn en 1 verblijfsafdeling. De verblijfsafdeling is bereikbaar via lift F 6e verdieping, de shortstay afdelingen zijn eveneens bereikbaar via lift F, 3e en 4e verdieping.

Shortstay 3 en 4 zijn heelkundige afdelingen waar je als patiënt verblijft na een heelkundige ingreep (vb. orthopedie, neurochirurgie, mond-, kaak- en aangezichtschirurgie, neus-keel-oor, urologie, plastische chirurgie, gynaecologie, vasculaire chirurgie en abdominale chirurgie) tot maximum 4 nachten. Verblijf je meer dan 4 nachten in het ziekenhuis na een heelkundige ingreep, dan verblijf je op verblijfsafdeling 6.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

02 okt 2023
Niet gecategoriseerd

Moeder en kind afdeling verschuift dienstverlening naar prenatale begeleiding

...

Lees meer
27 sep 2023
Algemeen

Gezocht! Hulpverlener-ambulancier PIT Lier/112 Berlaar

Ben jij gepassioneerd door alles wat te maken heeft met Dringende Geneeskundige Hulpverlening en wil je echt het verschil maken voor mensen met een acute medische nood? Zoek dan niet...

Lees meer
26 sep 2023
Algemeen

Moeder en kind afdeling verschuift dienstverlening naar prenatale begeleiding

“Moeder en Kind eenheid HeiligHartziekenhuis Lier zet in op detectie en opvolging van psychosociale kwetsbaarheden bij zwangere en pas bevallen vrouwen.”Met deze aankondiging werd in juni 2023 de samenwerking met...

Lees meer