Oproep: vrijwilligers gezocht

14 apr 2022
Deel dit bericht op sociale media:

Ben jij net zoals Livy iemand met nog wat vrije tijd en graag mensen helpt? Wil je mee zorgen voor de warme en persoonlijke benadering van onze patiënten in het ziekenhuis? Dan ben jij de persoon die wie wij zoeken.

Livy Van Mechelen is een van de vrijwilligers in het HeiligHartziekenhuis Lier. Ze helpt er o.a. patiënten om op de juiste bestemming te raken na hun inschrijving voor hospitalisatie. Wij zijn op zoek naar nog meer mensen die zich net zoals Livy willen inzetten als vrijwilliger in ons ziekenhuis.

Wie is Livy Van Mechelen?

“In het beroepsleven ben ik altijd zelfstandige geweest, maar ik zie mezelf op dit moment vooral als grootmoeder”, vertelt Livy. “Mijn kleinkinderen zijn het allerbelangrijkste en hebben steeds voorrang.” 

Sinds augustus 2014 is Livy actief als vrijwilliger in het HeiligHartziekenhuis Lier. “Ik kom een keer om de veertien dagen op maandagavond om te ondersteunen met administratief werk en sommige patiënten te begeleiden naar de juiste afdeling na hun inschrijving”, zegt Livy. “Je moet goed aanvoelen of de mensen willen praten of luisteren. Wanneer ze zenuwachtig zijn dan voel je dat al snel aan en stel je hen gerust. Er zijn ook mensen die liever hebben dat je niets zegt en dan respecteer je dat uiteraard. Van zodra ik de patiënt naar de juiste afdeling bracht, geef ik de papieren af aan de verpleging. Zij nemen dan de verantwoordelijkheid van mij over”, aldus Livy.

Appreciatie

“Iedereen die hier werkt is altijd heel vriendelijk en ik krijg ook appreciatie van hen. Er hangt hier zo’n aangename sfeer. De patiënten die ik begeleid voor hun opname zijn ook heel blij dat ik met hen meewandel. Het is echt fijn dat ze waarderen wat ik doe.”

Livy vertelt ons ook waarom ze eigenlijk vrijwilligerswerk doet. “Ik ben ermee begonnen, omdat ik tijd had en die nuttig wou gebruiken. Ik wil graag nog iets betekenen voor mensen. Ook vind ik het belangrijk dat ik onder de mensen kom en ik zo de wereld nog zie veranderen”, zegt Livy.

“Het leukste aan dit vrijwilligerswerk? Dat ik alles op mijn eigen tempo kan organiseren en ik zelf aangeef hoe vaak ik kom. Het is voor mij belangrijk dat wat ik doe, minder werk is voor het personeel hier. Ik ontlast hen zodat zij zich extra kunnen focussen op hun werk, wat zeker de patiënten ten goede komt.” 

Tot slot wil Livy nog graag een compliment geven aan het ziekenhuis. “Ik zie het echt als een pluspunt dat ik de patiënten mag begeleiden voor hun opname. Het is een service die past bij de warme persoonlijkheid van het HeiligHartziekenhuis. Op deze manier onderscheiden ze zichzelf van de grote ziekenhuizen.”

Ben jij net zoals Livy iemand met nog wat vrije tijd en graag mensen helpt? Wil je mee zorgen voor de warme en persoonlijke benadering vaan onze patiënten in het ziekenhuis? Dan ben jij de persoon die wie wij zoeken. Heb je interesse of wil je graag meer informatie, stuur dan een mailtje naar: vrijwilligers@heilighartziekenhuis.be

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

17 apr 2024
Algemeen

Oplichter gaat rond in naam van het ziekenhuis

Opgepast voor oplichting aan je voordeur. Momenteel gaat een oplichter van deur tot deur. Hij doet zich voor als een werknemer van het ziekenhuis, meer bepaald van het animatieteam. Hij...

Lees meer
27 mrt 2024
Algemeen

Werken voetpad Mechelsestraat

Stad Lier heeft werken gepland aan het voetpad van de Mechelsestraat. De start zou plaatsvinden op 2/4, met een geschatte totale duur der werken van +/- 3 weken tot 19/4....

Lees meer
26 mrt 2024
Algemeen

Vanaf 1 april is de identiteitskaart verplicht bij aanmelden in het ziekenhuis

Vanaf 1 april 2024 is het voor ziekenhuizen verplicht om de identiteit van patiënten elektronisch te verifiëren als ze elektronisch factureren en de derdebetalersregeling toepassen. Vooral dat laatste is belangrijk...

Lees meer