Oproep: vrijwilligers gezocht

14 apr 2022
Deel dit bericht op sociale media:

Ben jij net zoals Livy iemand met nog wat vrije tijd en graag mensen helpt? Wil je mee zorgen voor de warme en persoonlijke benadering van onze patiënten in het ziekenhuis? Dan ben jij de persoon die wie wij zoeken.

Livy Van Mechelen is een van de vrijwilligers in het HeiligHartziekenhuis Lier. Ze helpt er o.a. patiënten om op de juiste bestemming te raken na hun inschrijving voor hospitalisatie. Wij zijn op zoek naar nog meer mensen die zich net zoals Livy willen inzetten als vrijwilliger in ons ziekenhuis.

Wie is Livy Van Mechelen?

“In het beroepsleven ben ik altijd zelfstandige geweest, maar ik zie mezelf op dit moment vooral als grootmoeder”, vertelt Livy. “Mijn kleinkinderen zijn het allerbelangrijkste en hebben steeds voorrang.” 

Sinds augustus 2014 is Livy actief als vrijwilliger in het HeiligHartziekenhuis Lier. “Ik kom een keer om de veertien dagen op maandagavond om te ondersteunen met administratief werk en sommige patiënten te begeleiden naar de juiste afdeling na hun inschrijving”, zegt Livy. “Je moet goed aanvoelen of de mensen willen praten of luisteren. Wanneer ze zenuwachtig zijn dan voel je dat al snel aan en stel je hen gerust. Er zijn ook mensen die liever hebben dat je niets zegt en dan respecteer je dat uiteraard. Van zodra ik de patiënt naar de juiste afdeling bracht, geef ik de papieren af aan de verpleging. Zij nemen dan de verantwoordelijkheid van mij over”, aldus Livy.

Appreciatie

“Iedereen die hier werkt is altijd heel vriendelijk en ik krijg ook appreciatie van hen. Er hangt hier zo’n aangename sfeer. De patiënten die ik begeleid voor hun opname zijn ook heel blij dat ik met hen meewandel. Het is echt fijn dat ze waarderen wat ik doe.”

Livy vertelt ons ook waarom ze eigenlijk vrijwilligerswerk doet. “Ik ben ermee begonnen, omdat ik tijd had en die nuttig wou gebruiken. Ik wil graag nog iets betekenen voor mensen. Ook vind ik het belangrijk dat ik onder de mensen kom en ik zo de wereld nog zie veranderen”, zegt Livy.

“Het leukste aan dit vrijwilligerswerk? Dat ik alles op mijn eigen tempo kan organiseren en ik zelf aangeef hoe vaak ik kom. Het is voor mij belangrijk dat wat ik doe, minder werk is voor het personeel hier. Ik ontlast hen zodat zij zich extra kunnen focussen op hun werk, wat zeker de patiënten ten goede komt.” 

Tot slot wil Livy nog graag een compliment geven aan het ziekenhuis. “Ik zie het echt als een pluspunt dat ik de patiënten mag begeleiden voor hun opname. Het is een service die past bij de warme persoonlijkheid van het HeiligHartziekenhuis. Op deze manier onderscheiden ze zichzelf van de grote ziekenhuizen.”

Ben jij net zoals Livy iemand met nog wat vrije tijd en graag mensen helpt? Wil je mee zorgen voor de warme en persoonlijke benadering vaan onze patiënten in het ziekenhuis? Dan ben jij de persoon die wie wij zoeken. Heb je interesse of wil je graag meer informatie, stuur dan een mailtje naar: vrijwilligers@heilighartziekenhuis.be

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

27 jun 2024
Algemeen

Afsluit kruispunt Baron Opsomerlaan – Mechelsesteenweg

Voor het uitvoeren van nutswerken in opdracht van Pidpa, zal Canalco werken uitvoeren aan het kruispunt Baron Opsomerlaan x Mechelsesteenweg. Hiervoor dient het kruispunt afgesloten te worden op maandag 01/07/2024 van...

Lees meer
27 jun 2024
Jaarverslag

Jaarverslag 2023

Wie reeds kennismaakte met het ziekenhuis, weet dat warme zorg hoog in het vaandel gedragen wordt. Maar wist je ook dat we veel belang hechten aan samenwerking met externe partners?...

Lees meer
27 jun 2024
Innovatie,Algemeen

Ziekenhuisfactuur gaat digitaal

Sinds begin juni ’24 kreeg de ziekenhuisfactuur een update. Niet alleen werd deze in een nieuw, fris jasje gestoken met overzichtelijke layout, er is nu ook de mogelijkheid om via...

Lees meer