Oproep vanuit het ziekenhuis, ondersteund door burgemeester Frank Boogaerts

03 dec 2021
Deel dit bericht op sociale media:

In het HeiligHartziekenhuis is de 4e COVID-19-golf duidelijk voelbaar met een dagelijkse toevloed aan COVID-19 patiënten. Net zoals in alle andere Vlaamse ziekenhuizen wordt 60% van de capaciteit aan intensieve zorg bedden voorbehouden voor COVID-19-patiënten. Op dit ogenblik is deze capaciteit ook effectief ingenomen. Ernstig zieke patiënten worden via een spreidingsplan naar andere ziekenhuizen overgebracht. Daarnaast worden 42 bedden voorzien voor niet-intensieve COVID-zorg.

“Om dit mogelijk te maken werden drie afdelingen heringericht”, vertelt hoofdarts dr. Johan Debeuf. “Ook voor de niet-intensieve COVID-patiënten zijn er de nodige afspraken met de ons omringende ziekenhuizen, maar ook daar merken we dat ook zij steeds minder plaats ter beschikking hebben.” 

Voor het zorgpersoneel en de artsen is het alweer een extra belasting, zowel fysiek als mentaal. “Mensen zijn oververmoeid en de moeilijke evenwichtsoefening tussen COVID-zorg en reguliere niet-COVID-zorg haalt veel medewerkers terug uit hun vertrouwde werkomgeving en hun vertrouwde team. Een grote en toenemende afwezigheid van zorgpersoneel is een belangrijke bezorgdheid met grote impact op de zorgcapaciteit.”

Vanuit alle medewerkers van de zorg is er de vraag om maximaal de maatregelen die door de overheid worden uitgevaardigd te respecteren. Hierdoor zal hopelijk de druk in het ziekenhuis afnemen, kan het verder kwaliteitsvolle zorg verlenen en zullen de komende dagen en weken geen harde keuzes gemaakt moeten worden.

Burgemeester Frank Boogaerts: “Ik ondersteun uiteraard volledig deze dringende oproep vanuit de directie en het personeel van het ziekenhuis. De toestand is echt alarmerend. Wij moeten nu meer dan ooit allen samen alles doen om het virus te stoppen, dat wil zeggen, allen samen alle opgelegde maatregelen  strikt opvolgen . Ik dank alle Lierenaars en Hooiktenaars bij voorbaat.”Verantwoordelijk: burgemeester Frank Boogaerts.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

11 jun 2024
Professionals

Pseudonomenclatuur voor niet-GMD houdende huisarts bij voorlopige bewindvoering

...

Lees meer
06 jun 2024
Professionals

Q-lunch voor artsen

Betrokkenheid en engagement van artsen bij het ziekenhuisbrede kwaliteitsbeleid is uitermate belangrijk. Artsen dienen gemotiveerd te zijn om hun eigen discipline binnen een objectief, evidence-based kwaliteitskader te toetsen. Zo kunnen...

Lees meer
29 mei 2024
Algemeen

Medewerkers staan centraal tijdens heuse awardshow met gouden randje

Op donderdag 16 mei 2024 organiseerden we onze jaarlijkse ‘Dag van de medewerker’. Dit jaar kwam daar nog een extraatje mét gouden randje bij: het Gala van het Gouden Hart,...

Lees meer