Medewerkers staan centraal tijdens heuse awardshow met gouden randje

29 mei 2024
Deel dit bericht op sociale media:

Op donderdag 16 mei 2024 organiseerden we onze jaarlijkse ‘Dag van de medewerker’. Dit jaar kwam daar nog een extraatje mét gouden randje bij: het Gala van het Gouden Hart, een heuse awardshow met special host burgemeester Rik Verwaest en een dansoptreden van Are U Famous.

Er zijn tal van data waarop beroepen in de kijker gezet worden. Denk maar aan de dag van de verpleegkundige, de dag van de vroedvrouw, de dag van de secretaresse, enzovoort. “Omdat elke medewerker een belangrijke schakel is in onze zorgverlening, maken we traditiegetrouw elk jaar werk van een gezamenlijke ‘Dag van de medewerker’ vertelt algemeen directeur Stefaan Vansteenkiste. “Daarbij willen we niet zomaar een attentie geven aan de medewerkers, we houden het liever persoonlijk en trakteren hen op een lekkere versnapering.” Het directieteam transformeert die dag, samen met de zorgmanagers, tot traiteurs van dienst en bedient elke werknemer op een lekkere wafel met een drankje.

Dit jaar hebben we deze medewerkersdag zelfs nog wat uitgebreid. “Voor het eerst organiseerden we ook het ‘Gala van het Gouden Hart’, waarbij we hartverwarmende of efficiënte initiatieven van de afgelopen 2 jaar in de bloemetjes zetten” zegt Vansteenkiste. Er was ook een ‘team van het jaar’ award dat het hartigste team beloont.

“Er zijn tal van initiatieven die genomen worden om onze zorgverlening naar de patiënt steeds te verbeteren.” Denk maar aan kleine muzikale optredens op de geriatrisch afdeling binnen het project ‘dementievriendelijk ziekenhuis’ of de gloednieuwe website van onze oncologieafdeling met uitleg op maat voor onze kankerpatiënten. Een dagboek voor de patiënt op intensieve zorgen om het revalidatieproces te ondersteunen, een contactgroep voor patiënten van de pijnkliniek, een prachtige vernieuwing van het labo, enz. “Deze eerste editie van de wedstrijd kende alvast een groot succes aan inzendingen” zegt de algemeen directeur.

Het Gala van het Gouden Hart werd een event met hoog showgehalte. Als host van de show werd een beroep gedaan op burgemeester Rik Verwaest. “We kennen hem niet alleen als een vlotte presentator” zegt Stefaan Vansteenkiste, “zijn kinderen zijn ook in ons ziekenhuis geboren en als belangrijke spelers in de stad onderhouden we een nauwe band met elkaar. Hij zei dan ook meteen ja op onze vraag” lacht hij.

Om het showgehalte nog wat op te krikken, mochten de aanwezigen ook rekenen op een echt dansspektakel. HeiligHart-medewerker Amber Verhaert kwam namelijk optreden met haar dansgroep Are U Famous. Onder het motto “Oldies but goldies” fleurden ze de show op met enkele aanstekelijke danspartijen. Tot slot was er de bekenmaking van de winnaars, die door interne stemming bij de medewerkers van het ziekenhuis verkozen zijn, en een gezellige receptie om wat na te praten.

Op die manier werd de Dag van de medewerker gevuld met collegialiteit, betrokkenheid, samenhorigheid en heel veel warmte.  

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

23 jul 2024
Algemeen

Zomerbar team OncoLier

Nog geen plannen op vrijdag 30 augustus? Dat treft! OncoLier organiseert haar eerste zomerbar en dit ten voordele van de 1000 km van Kom Op Tegen Kanker.  Ook volgend jaar, in 2025,...

Lees meer
27 jun 2024
Algemeen

Afsluit kruispunt Baron Opsomerlaan – Mechelsesteenweg

Voor het uitvoeren van nutswerken in opdracht van Pidpa, zal Canalco werken uitvoeren aan het kruispunt Baron Opsomerlaan x Mechelsesteenweg. Hiervoor dient het kruispunt afgesloten te worden op maandag 01/07/2024 van...

Lees meer
27 jun 2024
Jaarverslag

Jaarverslag 2023

Wie reeds kennismaakte met het ziekenhuis, weet dat warme zorg hoog in het vaandel gedragen wordt. Maar wist je ook dat we veel belang hechten aan samenwerking met externe partners?...

Lees meer