Hulp in moeilijke tijden

HR
23 nov 2020
HR
Deel dit bericht op sociale media:

Toen het coronavirus in het voorjaar van 2020 aan een duizelingwekkende snelheid oprukte, stond de wereld ook voor Saltiana plots op zijn kop. Het was dan wel een mooie kans om veel tijd door te brengen met haar kinderen, maar Saltiana leeft volgens het principe dat je, waar mogelijk, hulp moet bieden aan zij die het nodig hebben. 

“Wij doen geen grootse dingen; alleen kleine dingen, met veel liefde,” zo heeft moeder Theresa ooit gezegd. Moeder Theresa, zelf ook geboren in Albanië, is tot op vandaag een bron van inspiratie voor velen en Saltiana staat vaak stil bij haar woorden. Gewapend met een intussen goede basis van de Nederlandse taal, een flinke dosis optimisme en een duidelijk doel voor ogen, voegde Saltiana de daad bij het woord. In juni ging ze op zoek naar nieuwe manieren om haar steentje bij te dragen en zo kwam ze uiteindelijk terecht bij het Heilig-Hart Ziekenhuis. 

Match made in heaven 

Haar enthousiasme werkte al bij aanvang aanstekelijk. Niet alleen toen ze bij ons kwam aankloppen met de vraag of ze kon helpen, ook de klik met haar nieuwe collega’s kwam er meteen. Elke dag opnieuw zette Saltiana zich in als vrijwilligster om mondmaskers steriel te verpakken. Zo leverde ze niet alleen een grote bijdrage aan het ziekenhuis, maar ze zorgde ook voor een plezierige werksfeer waar altijd ruimte is voor een lach en een leuk gesprek – wat tijdens de coronacrisis altijd welkom is! 

De stralende persoonlijkheid en onvermoeibare inzet van Saltiana lieten een indruk na. . Zo kwam het ook dat de collega’s het initiatief namen om met Petra, de verantwoordelijke van de poetsdienst, de kandidatuur van Saltiana te bespreken. Een match made in heaven: intussen is ze sinds augustus aan de slag in ons ziekenhuis. 

‘Een hart voor zorg’ blijft, ook en vooral in uitdagende coronatijden, het motto van het ziekenhuis. Maar dit motto is eveneens een uitstekende beschrijving van één van onze nieuwste collega’s, die we met erg veel plezier en met open armen mochten ontvangen: welkom, Saltiana! 

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

23 feb 2024
Algemeen

Bereikbaarheid ziekenhuis tijdens werken Mechelsestraat

Vanaf maandag 26 februari 2024, en dit gedurende twee weken, zullen er werken uitgevoerd worden op de Mechelsesteenweg tussen de Pieter Breughellaan en Sint – Annastraat. Hierdoor wordt deze straat...

Lees meer
09 feb 2024
HR

Inschrijvingen vakantiejobs geopend

Hoewel het aftellen naar de zomermaanden nog even op zich laat wachten, kijken wij al uit naar de periode waarin onze eigen werknemers kunnen genieten van welverdiende vakantie. Om onze...

Lees meer
07 feb 2024
Infosessie

Infosessie borstkanker door dr. Annelies Troch

Infomomenten: voor iedereen geraakt met kanker. Infosessie borstkanker door dr. Annelies Troch. Waar? Lokaal Dienstencentrum Het Schoppeke, Kannuk Davidlaan 25 – 2500 Lier Wanneer? 20 februari 2024 van 13u30 tot 15u30 Inschrijven? Het...

Lees meer