Hulp in moeilijke tijden

HR
23 nov 2020
HR
Deel dit bericht op sociale media:

Toen het coronavirus in het voorjaar van 2020 aan een duizelingwekkende snelheid oprukte, stond de wereld ook voor Saltiana plots op zijn kop. Het was dan wel een mooie kans om veel tijd door te brengen met haar kinderen, maar Saltiana leeft volgens het principe dat je, waar mogelijk, hulp moet bieden aan zij die het nodig hebben. 

“Wij doen geen grootse dingen; alleen kleine dingen, met veel liefde,” zo heeft moeder Theresa ooit gezegd. Moeder Theresa, zelf ook geboren in Albanië, is tot op vandaag een bron van inspiratie voor velen en Saltiana staat vaak stil bij haar woorden. Gewapend met een intussen goede basis van de Nederlandse taal, een flinke dosis optimisme en een duidelijk doel voor ogen, voegde Saltiana de daad bij het woord. In juni ging ze op zoek naar nieuwe manieren om haar steentje bij te dragen en zo kwam ze uiteindelijk terecht bij het Heilig-Hart Ziekenhuis. 

Match made in heaven 

Haar enthousiasme werkte al bij aanvang aanstekelijk. Niet alleen toen ze bij ons kwam aankloppen met de vraag of ze kon helpen, ook de klik met haar nieuwe collega’s kwam er meteen. Elke dag opnieuw zette Saltiana zich in als vrijwilligster om mondmaskers steriel te verpakken. Zo leverde ze niet alleen een grote bijdrage aan het ziekenhuis, maar ze zorgde ook voor een plezierige werksfeer waar altijd ruimte is voor een lach en een leuk gesprek – wat tijdens de coronacrisis altijd welkom is! 

De stralende persoonlijkheid en onvermoeibare inzet van Saltiana lieten een indruk na. . Zo kwam het ook dat de collega’s het initiatief namen om met Petra, de verantwoordelijke van de poetsdienst, de kandidatuur van Saltiana te bespreken. Een match made in heaven: intussen is ze sinds augustus aan de slag in ons ziekenhuis. 

‘Een hart voor zorg’ blijft, ook en vooral in uitdagende coronatijden, het motto van het ziekenhuis. Maar dit motto is eveneens een uitstekende beschrijving van één van onze nieuwste collega’s, die we met erg veel plezier en met open armen mochten ontvangen: welkom, Saltiana! 

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

19 jan 2021
Algemeen

Opnieuw activiteiten mogelijk vanaf woensdag 19 januari

Omdat we nu een volledig beeld hebben over de situatie in het ziekenhuis, kunnen we onze heropstart zorgvuldig plannen. Ambulante zorg (raadplegingen, onderzoeken en andere ambulante zorg) kan opnieuw doorgaan. Ook het...

Lees meer
18 jan 2021
Algemeen

Bevallen in tijden van Corona

We merken dat de huidige corona-situatie in het ziekenhuis voor heel wat ongerustheid zorgt. Toekomstige mama’s hebben heel wat angsten en zitten met talloze vragen. We begrijpen zeer goed dat...

Lees meer
12 jan 2021
Algemeen

Resultaten grootschalige testing levert 2% besmettingsgraad op

Vorige zondag organiseerde het HeiligHartziekenhuis Lier een grootschalige testing bij alle personeelsleden; in totaal werden zondag 1310 testen uitgevoerd. De resultaten tonen nu een besmettingsgraad van 2% bij de werknemers,...

Lees meer