HeiligHartziekenhuis Lier behaalt internationale erkenning als Regionaal Traumacentrum

27 okt 2023
Deel dit bericht op sociale media:


Recent werd ons ziekenhuis door de Duitse organisatie Deutsche Gesellschaft für Unfallchirurgie (DGU) erkend als regionaal traumacentrum. Ze deden dit na een grondige audit in het voorjaar van dit jaar. De erkenning betekent dat wij als ziekenhuis aan strenge internationale standaarden voldoen om kwaliteitsvolle traumazorg te bieden aan zwaargewonde patiënten. Door deze erkenning wordt ons ziekenhuis opgenomen in het internationaal netwerk van traumacentra en maakt het deel uit van het Antwerp Trauma Network (ATN) met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) als supraregionaal traumacentrum. 

Het multidisciplinaire traumacentrum zorgt voor de opvang, behandeling, ondersteuning en revalidatie van patiënten na een ernstig ongeval, vanaf het moment van het trauma tot en met de revalidatie en re-integratie in de samenleving. De belangrijkste oorzaken van een trauma binnen onze regio zijn verkeersongevallen, val van een hoogte, ongevallen op zware industriële sites en in maneges. Het HeiligHartziekenhuis garandeert doorheen het volledige traumaproces een georganiseerde en gestructureerde opvang van de patiënt, waarbij met hoogtechnologisch apparatuur kwaliteitsvolle zorg wordt aangeboden door teams die multidisciplinair met elkaar samenwerken. 

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

04 dec 2023
Professionals

Welkom cardioloog dr. Alix Lambrecht

...

Lees meer
04 dec 2023
Algemeen

Welkom cardioloog dr. Alix Lambrecht

We verwelkomen deze week dr. Alix Lambrecht in ons ziekenhuis. Ze vervoegt het team cardiologie. Dr. Lambrecht studeerde geneeskunde aan KULeuven en specialiseerde zich in cardiologie aan UZ Leuven, aangevuld...

Lees meer
30 nov 2023
Professionals

Welkom dr. Nathalie Coosemans

...

Lees meer