Geslaagde ‘Dag tegen kanker’

Deel dit bericht op sociale media:

Op donderdag 17 oktober was het de jaarlijkse Dag Tegen Kanker. Die dag zetten meer dan 100 ziekenhuizen en zorgorganisaties tal van activiteiten voor kankerpatiënten op touw om hen een groot hart onder de riem te steken. We laten hen voelen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen, dat ze er niet alleen voor staan. Ook het Heilig-Hartziekenhuis zet traditiegetrouw mee de schouders onder dit hartverwarmende initiatief door tal van activiteiten voor kankerpatiënten en hun naasten te organiseren. Deze editie kwam er zelfs een special guest op de proppen.

De Dag Tegen Kanker is een initiatief van de vereniging Kom Op Tegen Kanker en vindt jaarlijks plaats op de derde donderdag van oktober. Tijdens die dag roept Kom op tegen Kanker iedereen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten. Hoe? Door het gele lintje op te spelden, door solidariteit te tonen op sociale media of door bijvoorbeeld als ziekenhuis verwenactiviteiten te organiseren voor kankerpatiënten.

Het oncologisch support team van het ziekenhuis samen met Stan Van Samang

“Ook wij deden mee en organiseerden die dag tal van leuke en ontspannende activiteiten voor onze kankerpatiënten en hun naasten”, vertelt dr. Annelies Troch, medisch oncoloog. Zo konden ze o.a. hun creatieve geest vrijlaten en schilderijen maken, zichzelf trakteren op een verwensessie en/of relaxatiesessie, knutselen, stijl en make-up advies verkrijgen, … Naar jaarlijkse gewoonte deelden vrijwilligers die dag ook de gele lintjes uit in het ziekenhuis. Dit jaar hadden we een prettig extraatje… Als bezoeker, patiënt en medewerker van het ziekenhuis kon je een hele dag genieten van livemuziek in de inkomhal. Bovendien kwam niet minder dan Stan Van Samang langs om onze kankerpatiënten een hart onder de riem te steken. Een verrassing die door velen gesmaakt werd!

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

11 jun 2024
Professionals

Pseudonomenclatuur voor niet-GMD houdende huisarts bij voorlopige bewindvoering

...

Lees meer
06 jun 2024
Professionals

Q-lunch voor artsen

Betrokkenheid en engagement van artsen bij het ziekenhuisbrede kwaliteitsbeleid is uitermate belangrijk. Artsen dienen gemotiveerd te zijn om hun eigen discipline binnen een objectief, evidence-based kwaliteitskader te toetsen. Zo kunnen...

Lees meer
29 mei 2024
Algemeen

Medewerkers staan centraal tijdens heuse awardshow met gouden randje

Op donderdag 16 mei 2024 organiseerden we onze jaarlijkse ‘Dag van de medewerker’. Dit jaar kwam daar nog een extraatje mét gouden randje bij: het Gala van het Gouden Hart,...

Lees meer