Expo Tim Carpentier: Dementie anders bekeken

Deel dit bericht op sociale media:

In het kader van Werelddag Dementie, dat jaarlijks plaatsvindt op 21 september, hangen momenteel enkele werken van Tim Carpentier in het ziekenhuis tentoon. Je kan de expo bewonderen in de gang naar Algolier. Tim Carpentier heeft sinds enkele jaren een project met aangepaste activiteiten voor personen met dementie, en verspreid zijn visie wereldwijd om anders, positief te kijken naar personen met dementie.

Over de expo

De expo ‘dementie anders bekeken’ wil op een positieve wijze de beleving van ouderen met dementie in beeld brengen. Met foto’s van activiteiten en een minimuseum neemt deze expo je mee naar activiteiten die het geheugen van ouderen op een positieve manier stimuleren. De expo nodigt je uit om anders te kijken. De vele sessies waarvan deze beelden getuigen leren dat de herinneringskoffer echt iets doet met mensen.

Hun hernieuwde en levendige blik, hun ontluisterende glimlach en ontspannen houding spreken boekdelen… De rode draad in het verhaal van initiatiefnemer Tim Carpentier is het ophalen van herinneringen. Hij wil op een enthousiaste en positieve manier met oude voorwerpen het geheugen van ouderen prikkelen. Samen met hun naasten beleven de ouderen tijdens deze activiteiten mooie momenten en krijgen we een glimp te zien van nog maar net vervlogen tijden. Vanuit zijn passie om samen aan goede zorg te werken doet hij dit met een heel unieke en doeltreffende aanpak.

Tim wil met zijn verschillende projecten de energie van de zorgsector positief in de kijker zetten. Ondanks alle negatieve berichtgeving zijn er in de zorg mensen aan de slag die ouderen een betekenisvolle oude dag bieden. Echt menselijk contact en dus echte communicatie zijn voor hem de schakels die belangrijk blijven. Het kleinste contact laat je voelen dat je iets positief losmaakt bij mensen. Deze Expo wil daar een bewijs van zijn.

De expo heeft al in België, Nederland, Duitsland, Denemarken, en de universiteit van Finland, tentoon gesteld gestaan. Hij zou, als Corona het toelaat, uitgenodigd worden in Japan in 2023.

Alle informatie over deze expo, kan je hier terugvinden. 

Afsluiten doen we met een filmpje waarin hij weergeeft hoe hij anders naar personen met dementie kijkt. Het filmpje kan je hier bekijken.

dementie
Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

17 apr 2024
Algemeen

Oplichter gaat rond in naam van het ziekenhuis

Opgepast voor oplichting aan je voordeur. Momenteel gaat een oplichter van deur tot deur. Hij doet zich voor als een werknemer van het ziekenhuis, meer bepaald van het animatieteam. Hij...

Lees meer
27 mrt 2024
Algemeen

Werken voetpad Mechelsestraat

Stad Lier heeft werken gepland aan het voetpad van de Mechelsestraat. De start zou plaatsvinden op 2/4, met een geschatte totale duur der werken van +/- 3 weken tot 19/4....

Lees meer
26 mrt 2024
Algemeen

Vanaf 1 april is de identiteitskaart verplicht bij aanmelden in het ziekenhuis

Vanaf 1 april 2024 is het voor ziekenhuizen verplicht om de identiteit van patiënten elektronisch te verifiëren als ze elektronisch factureren en de derdebetalersregeling toepassen. Vooral dat laatste is belangrijk...

Lees meer