“Eerste Lierse Vlaaikeswandeling” bracht maar liefst 8000 euro op

01 dec 2021
Deel dit bericht op sociale media:

De allereerste editie van de “Lierse Vlaaikeswandeling” heeft een opvallend succes gekend. Het wandelevent bracht maar liefst 8000 euro op. Dat bedrag werd integraal geschonken aan het medisch en oncologisch dagcentrum en de overige oncologische afdelingen van het Lierse ziekenhuis.

Op zondag 24 oktober 2021 vond de allereerste editie van de “Lierse Vlaaikeswandeling” plaats. Een gloednieuw wandelevent ten voordele van de oncologische patiënten van het HeiligHartziekenhuis, in samenwerking met de Lierse sportraad en de wandelclub de Kleitrappers. Dit evenement is trouwens de opvolger is van de jaarlijkse Midzomernachtrun in Lier.

Maar liefst 1700 wandelaars waagden zich aan één van de parcours tijdens een mooie najaarsdag. Alle wandelingen startten en kwamen weer toe aan Sporthal De Komeet. Je kon kiezen uit drie parcoursgaande van een rolstoel- en buggyvriendelijke wandelzoektocht van 5km, een traject van 14km tot een route van 21 km voor de echte sportievelingen. Het 5km traject was combineerbaar met een fotozoektocht waarbij allerlei leuke prijzen vielen te winnen en bovendien konden de 1000 eerste finishers genieten van een gratis Liers Vlaaike, met dank aan bakkerij Hendrickx.

Een waanzinnig bedrag

Het event bracht in totaal het fantastische bedrag van 8000 euro op. Dat bedrag werd integraal geschonken aan de dienst oncologie van het Lierse ziekenhuis.

“De opbrengst zullen we gebruiken voor enkele specifieke projecten” vertelt Karen Vanschoonbeek, sociale dienst. “Zo zullen we alle patiënten met haarverlies een gratis muts aanbieden. Deze mutsen zijn normaal een grote hap uit het budget. Ook willen we een culturele avond organiseren voor de patiënt en zijn “plus one”.”
Gaandeweg het oncologisch traject verliezen sommige patiënten hun smaak en geur door de therapie die ze krijgen. Tijdens het project “onco-brood” worden smaaktesten afgenomen om te kijken welke smaken wel nog intact zijn. “Elke patiënt krijgt vervolgens 2 recepten voor het maken van brood dat door hen wel als lekker bestempeld kan worden en waardoor het eten dus gestimuleerd wordt” vertelt Karen. “Bovendien willen we ook een Netflix- en Spotify abonnement aankopen voor de afdelingen zodat onze oncologische patiënten, onder de noemer “Netflix en chill” hun verblijf tijdens de behandeling zo aangenaam mogelijk kunnen maken.” Tot slot wil de afdeling oncologie graag een daguitstap organiseren. “Kortom, deze centjes zijn meer dan welkom om onze warme zorg een duwtje in de rug te geven. In naam van het hele oncologische team dan ook een welgemeende dank aan alle wandelaars!”  

Prik alvast 23 oktober 2022 in jouw agenda voor de tweede editie!

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

23 dec 2021
Algemeen

Nieuwe stille ruimte zorgt voor een moment van rust, stilte, troost en verbinding

Wie nood heeft aan een moment van rust, stilte, troost of verbinding, samen of alleen, kan voortaan terecht in de gloednieuwe stille ruimte. “Dit is een plek waar je tot...

Lees meer
20 dec 2021
Algemeen

Groepstraining zelfcontrole bij boosheid voor kinderen

Sinds kort organiseren de kinderpsychologen werkzaam in het Heilig Hartziekenhuis een groepstraining zelfcontrole voor kinderen. “Tijdens een reeks van 11 sessies die elk 1,5u duren, leren we kinderen tussen 9...

Lees meer
18 okt 2019
Themadag, themaweek

Geslaagde ‘Dag tegen kanker’

Op donderdag 17 oktober was het de jaarlijkse Dag Tegen Kanker. Die dag zetten meer dan 100 ziekenhuizen en zorgorganisaties tal van activiteiten voor kankerpatiënten op touw om hen een...

Lees meer