Dienst kindergeneeskunde start met preconsult voor ingreep of onderzoek onder narcose

12 okt 2023
Deel dit bericht op sociale media:

Vanaf oktober 2023 start de dienst kindergeneeskunde van het HeiligHartziekenhuis Lier met een zogenaamd ‘preconsult’.  Tijdens deze consultatie wordt voornamelijk uitleg gegeven over de komende ingreep of het onderzoek, het verloop van de (dag)opname op de kinderafdeling en alle administratie voorbereid. Kinderen kunnen op dat moment alle vragen stellen en al eens een kijkje nemen op de kinderafdeling waar ze zullen verblijven.

“Het preconsult richt zich zowel naar ouders als het kind zelf en werd in het leven geroepen om enerzijds alle nodige administratieve voorbereidingen te kunnen treffen, alsook het kind te laten kennismaken met de werking van onze afdeling en hen een beeld te geven wat hen te wachten staat wanneer het zover is” vertelt dr. An Huybrechs, medisch diensthoofd kindergeneeskunde. “Zo kunnen ouders zonder zorgen naar het ziekenhuis komen de dag zelf, en weten de kinderen wat hen te wachten staat. Voor het verplegend personeel is het bovendien een geruststelling dat alle voorbereiding reeds achter de rug is en ze zich kunnen bezighouden met hun kerntaak: voor onze patiëntjes zorgen. Da’s dus een win-win-win!”

Het preconsult is gratis, niet verplicht maar wel sterk aangeraden en dit bij elke ingreep of onderzoek onder narcose bij kinderen. Afspraken gaan door bij het verpleegkundig team van de afdeling en worden ingepland zowat een week voor de datum van (dag)opname en kunnen gebeuren via het secretariaat van de dienst kindergeneeskunde: 03/491 23 87.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

04 dec 2023
Professionals

Welkom cardioloog dr. Alix Lambrecht

...

Lees meer
04 dec 2023
Algemeen

Welkom cardioloog dr. Alix Lambrecht

We verwelkomen deze week dr. Alix Lambrecht in ons ziekenhuis. Ze vervoegt het team cardiologie. Dr. Lambrecht studeerde geneeskunde aan KULeuven en specialiseerde zich in cardiologie aan UZ Leuven, aangevuld...

Lees meer
30 nov 2023
Professionals

Welkom dr. Nathalie Coosemans

...

Lees meer