De tweede editie van de Lierse Vlaaikeswandeling levert een bedrag op van 13.000 euro!

14 dec 2022
Deel dit bericht op sociale media:

Op zondag 23 oktober organiseerden we opnieuw, samen met de Lierse sportraad en wandelclub de Kleitrappers, de Lierse Vlaaikeswandeling. Deze actieve dag bracht dit jaar een recordbedrag op! Met veel plezier melden we dat we 13 000 euro(!) in ontvangst mochten nemen, dat  integraal geschonken wordt aan de oncologische werking van het HeiligHartziekenhuis in Lier.

De Lierse Vlaaikeswandeling is een wandelparcours tussen 5 en 21 kilometer, dat werd uitgestippeld met als doel alle patiënten, familie en sympathisanten samen te brengen voor een gezellige dag samen. Ook nu werden de eerste 1000 wandelaars beloond met een gratis Liers Vlaaike, geschonken door bakkerij Hendrickx.

Karen Vanschoonbeek, lid van het Oncologisch Support Team van het HeiligHartziekenhuis legt uit waar het geschonken bedrag voor gebruikt zal worden: “Enerzijds zijn er doorlopende projecten voor onze oncologische patiënten zoals het gratis aanbieden van een muts bij haarverlies tijdens chemo, een nagelversterker, hydraterende handschoenen tegen kloven, enzovoort. Ook het recent gelanceerde “oncobrood” wordt hierdoor gefinancierd. Anderzijds liggen er nog veel ideeën ter ontwikkeling om onze oncologische patiënten een warme zorg te bieden. Zo brengen we begin 2023 bijvoorbeeld een podcast uit door en voor borstkankerpatiënten.”

We danken iedereen voor hun stappende bijdrage!

Noteer alvast in de agenda: zondag 22 oktober 2023 voor de derde editie van de Lierse Vlaaikeswandeling!

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

27 sep 2023
Algemeen

Gezocht! Hulpverlener-ambulancier PIT Lier/112 Berlaar

Ben jij gepassioneerd door alles wat te maken heeft met Dringende Geneeskundige Hulpverlening en wil je echt het verschil maken voor mensen met een acute medische nood? Zoek dan niet...

Lees meer
26 sep 2023
Algemeen

Moeder en kind afdeling verschuift dienstverlening naar prenatale begeleiding

...

Lees meer
22 sep 2023
Themadag, themaweek

Werelddag Dementie: postertentoostelling ‘Sprekende objecten’

Postertentoonstelling ‘Sprekende Objecten’ Elke 4 seconden krijgt iemand ergens ter wereld dementie en door het verouderen van onze samenleving worden steeds meer mensen getroffen door deze aandoening. Geschat wordt dat...

Lees meer