Code oranje voor luchtwegeninfecties, mondmasker aanbevolen
Er is een sterke toename van het aantal luchtweginfecties, waaronder vooral een sterke stijging van het aantal griepgevallen. Daarom heeft de RMG (Risk Management Group) het niveau van luchtweginfecties verhoogd naar code oranje.
Ook wij schakelen dus bij deze over naar het beleid dat hoort bij code oranje, en daar horen volgende afspraken bij:
Het dragen van een mondmasker wordt sterk aanbevolen in de zorgverlening. Het gaat hier zowel over de interacties tussen zorgverleners en patiënten, tussen patiënten onderling (in een wachtzaal bijvoorbeeld) en tussen patiënten en bezoekers. Concreet geldt binnen ons ziekenhuis dat een mondmasker sterk aanbevolen is voor medewerkers en bezoekers in volgende situaties:
- Bij direct patiëntencontact op hoogrisico afdelingen: ITE, spoed, MODC, inwendige geneeskunde (B3 en B4), geriatrie (B5, B6 en A4), Sp-diensten (A1 en A2), dialyse.
- Bij zorg aan patiënten in kamerisolatie.
- Bij direct contact met immuungecompromitteerde patiënten, zwangere patiënten, pasgeborenen en zuigelingen
Het spreekt voor zich dat patiënten, bezoekers en medewerkers met symptomen van een luchtweginfectie best steeds een mondmasker dragen.
We willen daarnaast de nadruk leggen op de basisaanbevelingen, zoals handhygiëne, nies- en hoesthygiëne, vaccinatie, en een goede ventilatie van binnenruimtes.
Gerelateerde nieuwsberichten
Omleiding Mechelsestraat en Florent Van Cauwenberghstraat vanaf 20/1
Vanaf maandag 20 januari voert Renotec in opdracht van Aquafin de laatste werken uit voor de relining in de Mechelsestraat en Florent Van Cauwenberghstraat. Om de werken vlot te laten...
Welkom dr. Joris De Puydt, anesthesist
We mochten begin januari dr. De Puydt verwelkomen als anesthesist in ons ziekenhuis. Na zijn opleiding geneeskunde aan de UAntwerpen, voltooide dr. De Puydt zijn specialisatie-opleiding anesthesie aan het Universitair...
Ons ziekenhuis behaalt een topresultaat voor kwaliteitsindicatoren Infectiepreventie & -controle (IPC)
Belgische ziekenhuizen zijn verplicht om de kwaliteit van hun programma’s voor infectiepreventie en -beheersing op te volgen op basis van vooraf gedefinieerde kwaliteitsindicatoren (zie Koninklijk besluit 22/06/2017). Een voorbeeld van...