Briant-ziekenhuizen organiseren samen Week van de Patiëntveiligheid

Deel dit bericht op sociale media:

Tijdens de week van 21 november organiseren de ziekenhuizen binnen het Briant-netwerk samen ‘Week van de Patiëntveiligheid’. Het Imeldaziekenhuis (Bonheiden), HeiligHartziekenhuis (Lier), AZ Sint-Maarten (Mechelen) en AZ Jan Portaels (Vilvoorde) bundelen hun krachten ten voordele van de zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. Aan de hand van een infostand leren bezoekers en patiënten bij over specifieke thema’s.

Kwaliteit en patiëntveiligheid zijn belangrijke bouwstenen binnen een zorgorganisatie, dus ook bij een samenwerking op netwerkniveau. Reeds langere tijd is er een onderlinge afstemming tussen de kwaliteitscoördinatoren van de Briant-ziekenhuizen om elkaar te inspireren.
Met deze gezamenlijke actie rond patiëntveiligheid, willen de vier ziekenhuizen hun kennis en kunde bundelen. En tonen dat kwaliteit en patiëntveiligheid verder reiken dan de grenzen van individuele ziekenhuizen.

In de week van 21 november plaatsen het Imeldaziekenhuis (Bonheiden), Heilig Hartziekenhuis (Lier), AZ Sint-Maarten (Mechelen) en AZ Jan Portaels daarom afwisselend een infostand in hun inkomhal om patiënten en bezoekers te informeren over vier patiëntveiligheidsthema’s. Deze thema’s zijn handhygiëne, valpreventie, medicatieveiligheid en identificatie.

Met een draai aan ‘het Rad van Patiëntveiligheid’ bepaal je als patiënt of bezoeker over welk(e) thema(’s) je meer te weten komt. Je leert steeds waarom een onderwerp voor zorgverleners belangrijk is in het kader van patiëntveiligheid, maar ook hoe je zelf een steentje kan bijdragen als patiënt. Zo let een zorgverlener er bijvoorbeeld steeds op dat het bed van de patiënt laag staat en dat de patiënt zijn oproepsysteem bij de hand heeft met het oog op valpreventie. Als patiënt kan je hieraan bijdragen door gepast schoeisel te dragen. De infostand is een leerrijk initiatief voor patiënten en bezoekers. De Briant-ziekenhuizen ervaren de ‘Week van de Patiëntveiligheid’ als een zeer aangename onderlinge samenwerking. In de toekomst zal deze samenwerking nog verder verkend en uitgetekend worden inzake kwaliteit en patiëntveiligheid.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

01 dec 2022
HR,Algemeen

Dit was het jobevent van 29/11!

Dinsdag verwelkomde ons ziekenhuis maar liefst 100 potentiële collega’s op het jobevent 2.0. Bezoekers maakten niet enkel kennis met het ziekenhuis, ze gingen ook langs bij diverse infostanden van verschillende...

Lees meer
17 nov 2022
Professionals

Spoedmedewerkers leiden huisartsen op

In september en oktober trainde een enthousiaste groep lesgevers (MUG-verpleegkundigen, ASO’s urgentie en stafleden spoed-intensieve) van het ziekenhuis meer dan 50 huisartsen uit de brede omgeving de praktijk van reanimatie.Door...

Lees meer
10 nov 2022
Algemeen

Word jij vrijwilliger in ons ziekenhuis? Kom naar het infomoment!

Wil je zorgen voor een warm, menselijk contact bij onze patiënten? Kan je jezelf makkelijk inleven in wat het betekent om ziek te worden of zijn? Kan je goed luisteren,...

Lees meer