Briant-ziekenhuizen organiseren samen Week van de Patiëntveiligheid

Deel dit bericht op sociale media:

Tijdens de week van 21 november organiseren de ziekenhuizen binnen het Briant-netwerk samen ‘Week van de Patiëntveiligheid’. Het Imeldaziekenhuis (Bonheiden), HeiligHartziekenhuis (Lier), AZ Sint-Maarten (Mechelen) en AZ Jan Portaels (Vilvoorde) bundelen hun krachten ten voordele van de zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. Aan de hand van een infostand leren bezoekers en patiënten bij over specifieke thema’s.

Kwaliteit en patiëntveiligheid zijn belangrijke bouwstenen binnen een zorgorganisatie, dus ook bij een samenwerking op netwerkniveau. Reeds langere tijd is er een onderlinge afstemming tussen de kwaliteitscoördinatoren van de Briant-ziekenhuizen om elkaar te inspireren.
Met deze gezamenlijke actie rond patiëntveiligheid, willen de vier ziekenhuizen hun kennis en kunde bundelen. En tonen dat kwaliteit en patiëntveiligheid verder reiken dan de grenzen van individuele ziekenhuizen.

In de week van 21 november plaatsen het Imeldaziekenhuis (Bonheiden), Heilig Hartziekenhuis (Lier), AZ Sint-Maarten (Mechelen) en AZ Jan Portaels daarom afwisselend een infostand in hun inkomhal om patiënten en bezoekers te informeren over vier patiëntveiligheidsthema’s. Deze thema’s zijn handhygiëne, valpreventie, medicatieveiligheid en identificatie.

Met een draai aan ‘het Rad van Patiëntveiligheid’ bepaal je als patiënt of bezoeker over welk(e) thema(’s) je meer te weten komt. Je leert steeds waarom een onderwerp voor zorgverleners belangrijk is in het kader van patiëntveiligheid, maar ook hoe je zelf een steentje kan bijdragen als patiënt. Zo let een zorgverlener er bijvoorbeeld steeds op dat het bed van de patiënt laag staat en dat de patiënt zijn oproepsysteem bij de hand heeft met het oog op valpreventie. Als patiënt kan je hieraan bijdragen door gepast schoeisel te dragen. De infostand is een leerrijk initiatief voor patiënten en bezoekers. De Briant-ziekenhuizen ervaren de ‘Week van de Patiëntveiligheid’ als een zeer aangename onderlinge samenwerking. In de toekomst zal deze samenwerking nog verder verkend en uitgetekend worden inzake kwaliteit en patiëntveiligheid.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

23 feb 2024
Algemeen

Bereikbaarheid ziekenhuis tijdens werken Mechelsestraat

Vanaf maandag 26 februari 2024, en dit gedurende twee weken, zullen er werken uitgevoerd worden op de Mechelsesteenweg tussen de Pieter Breughellaan en Sint – Annastraat. Hierdoor wordt deze straat...

Lees meer
09 feb 2024
HR

Inschrijvingen vakantiejobs geopend

Hoewel het aftellen naar de zomermaanden nog even op zich laat wachten, kijken wij al uit naar de periode waarin onze eigen werknemers kunnen genieten van welverdiende vakantie. Om onze...

Lees meer
07 feb 2024
Infosessie

Infosessie borstkanker door dr. Annelies Troch

Infomomenten: voor iedereen geraakt met kanker. Infosessie borstkanker door dr. Annelies Troch. Waar? Lokaal Dienstencentrum Het Schoppeke, Kannuk Davidlaan 25 – 2500 Lier Wanneer? 20 februari 2024 van 13u30 tot 15u30 Inschrijven? Het...

Lees meer