Briant-ziekenhuizen organiseren samen Week van de Patiëntveiligheid

Deel dit bericht op sociale media:

Tijdens de week van 21 november organiseren de ziekenhuizen binnen het Briant-netwerk samen ‘Week van de Patiëntveiligheid’. Het Imeldaziekenhuis (Bonheiden), HeiligHartziekenhuis (Lier), AZ Sint-Maarten (Mechelen) en AZ Jan Portaels (Vilvoorde) bundelen hun krachten ten voordele van de zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. Aan de hand van een infostand leren bezoekers en patiënten bij over specifieke thema’s.

Kwaliteit en patiëntveiligheid zijn belangrijke bouwstenen binnen een zorgorganisatie, dus ook bij een samenwerking op netwerkniveau. Reeds langere tijd is er een onderlinge afstemming tussen de kwaliteitscoördinatoren van de Briant-ziekenhuizen om elkaar te inspireren.
Met deze gezamenlijke actie rond patiëntveiligheid, willen de vier ziekenhuizen hun kennis en kunde bundelen. En tonen dat kwaliteit en patiëntveiligheid verder reiken dan de grenzen van individuele ziekenhuizen.

In de week van 21 november plaatsen het Imeldaziekenhuis (Bonheiden), Heilig Hartziekenhuis (Lier), AZ Sint-Maarten (Mechelen) en AZ Jan Portaels daarom afwisselend een infostand in hun inkomhal om patiënten en bezoekers te informeren over vier patiëntveiligheidsthema’s. Deze thema’s zijn handhygiëne, valpreventie, medicatieveiligheid en identificatie.

Met een draai aan ‘het Rad van Patiëntveiligheid’ bepaal je als patiënt of bezoeker over welk(e) thema(’s) je meer te weten komt. Je leert steeds waarom een onderwerp voor zorgverleners belangrijk is in het kader van patiëntveiligheid, maar ook hoe je zelf een steentje kan bijdragen als patiënt. Zo let een zorgverlener er bijvoorbeeld steeds op dat het bed van de patiënt laag staat en dat de patiënt zijn oproepsysteem bij de hand heeft met het oog op valpreventie. Als patiënt kan je hieraan bijdragen door gepast schoeisel te dragen. De infostand is een leerrijk initiatief voor patiënten en bezoekers. De Briant-ziekenhuizen ervaren de ‘Week van de Patiëntveiligheid’ als een zeer aangename onderlinge samenwerking. In de toekomst zal deze samenwerking nog verder verkend en uitgetekend worden inzake kwaliteit en patiëntveiligheid.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

27 jun 2024
Algemeen

Afsluit kruispunt Baron Opsomerlaan – Mechelsesteenweg

Voor het uitvoeren van nutswerken in opdracht van Pidpa, zal Canalco werken uitvoeren aan het kruispunt Baron Opsomerlaan x Mechelsesteenweg. Hiervoor dient het kruispunt afgesloten te worden op maandag 01/07/2024 van...

Lees meer
27 jun 2024
Jaarverslag

Jaarverslag 2023

Wie reeds kennismaakte met het ziekenhuis, weet dat warme zorg hoog in het vaandel gedragen wordt. Maar wist je ook dat we veel belang hechten aan samenwerking met externe partners?...

Lees meer
27 jun 2024
Innovatie,Algemeen

Ziekenhuisfactuur gaat digitaal

Sinds begin juni ’24 kreeg de ziekenhuisfactuur een update. Niet alleen werd deze in een nieuw, fris jasje gestoken met overzichtelijke layout, er is nu ook de mogelijkheid om via...

Lees meer