Breng je eigen mondmasker mee naar het ziekenhuis

14 mei 2020
Deel dit bericht op sociale media:

Het dragen van een mondmasker is in het ziekenhuis verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar (medewerkers, patiënten en bezoekers) en dient vooral om anderen te beschermen. Voortaan vragen we je je eigen mondmasker mee te brengen en te dragen. Het is niet meer mogelijk een mondmasker te verkrijgen van het ziekenhuis.

Belangrijk hierbij is dat je steeds een proper mondmasker met een nieuwe filter draagt. Bij het betreden van het ziekenhuis zal men hier streng op toekijken. Ontsmet ook steeds je handen bij het binnen- en buitengaan.

Welke type mondmaskers zijn niet toegelaten?

Mondmaskers met ventiel zijn niet toegelaten. Sjaals en bandana’s zijn tevens onvoldoende beschermend en bijgevolg ook niet toegelaten.

Tips bij het gebruik van een mondmasker:

  • Was of ontsmet je handen voor je het masker opzet.
  • Zet het masker op via de elastieken of lintjes. Raak het masker nooit zelf aan. Gebeurt dat wel, ontsmet of was dan nadien je handen.
  • Een mondmasker heeft een voor- en achterzijde. Let erop dat je de juiste zijde van het masker aan de buitenkant plaatst.
  • Zorg dat het masker mooi aansluit rond de mond en neus zodat er geen openingen meer zijn tussen het masker en het gezicht.
  • Draag het masker maximaal acht uur aan een stuk wanneer het niet bevuild of beschadigd is. Als het vuil, beschadigd of vochtig is, moet je het vervangen.
  • Was of ontsmet je handen voor je het masker afzet. Draag je een wegwerpmasker, gooi het dan weg in een vuilnisbak en was of ontsmet nadien nogmaals je handen. Gebruik je een stoffen masker, dan kan dat gewassen en hergebruikt worden.

20200514_Veiligheidsregels from HeiligHartziekenhuis Lier on Vimeo.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

26 mei 2020
Algemeen

Digitale app zorgt voor familie van patiënten intensieve zorgen

Wie een familielid op de dienst intensieve zorgen heeft, kan voortaan online alle nuttige informatie vinden. De dienst ontwikkelde een handig, digitaal overzicht rond de werking van deze afdeling. Informatieoverdracht...

Lees meer
11 mei 2020
Algemeen

Foutieve herinneringsmail rond geplande afspraken

Omwille van een technische fout hebben heel wat patiënten vandaag een herinneringsmail gekregen over hun afspraak die gepland was, maar geannuleerd werd, in maart en/of april. Deze herinneringsmail is niet...

Lees meer
04 mei 2020
Algemeen

FibriCheck

De dienst cardiologie is gestart met FibriCheck. Een innovatief digitaal zorgtraject voor patiënten met hartritmestoornissen. Dit initiatief biedt een oplossing om patiënten met hartritmestoornissen op te volgen zonder dat zij...

Lees meer