Breng je eigen mondmasker mee naar het ziekenhuis

14 mei 2020
Deel dit bericht op sociale media:

Het dragen van een mondmasker is in het ziekenhuis verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar (medewerkers, patiënten en bezoekers) en dient vooral om anderen te beschermen. Voortaan vragen we je je eigen mondmasker mee te brengen en te dragen. Het is niet meer mogelijk een mondmasker te verkrijgen van het ziekenhuis.

Belangrijk hierbij is dat je steeds een proper mondmasker met een nieuwe filter draagt. Bij het betreden van het ziekenhuis zal men hier streng op toekijken. Ontsmet ook steeds je handen bij het binnen- en buitengaan.

Welke type mondmaskers zijn niet toegelaten?

Mondmaskers met ventiel zijn niet toegelaten. Sjaals en bandana’s zijn tevens onvoldoende beschermend en bijgevolg ook niet toegelaten.

Tips bij het gebruik van een mondmasker:

  • Was of ontsmet je handen voor je het masker opzet.
  • Zet het masker op via de elastieken of lintjes. Raak het masker nooit zelf aan. Gebeurt dat wel, ontsmet of was dan nadien je handen.
  • Een mondmasker heeft een voor- en achterzijde. Let erop dat je de juiste zijde van het masker aan de buitenkant plaatst.
  • Zorg dat het masker mooi aansluit rond de mond en neus zodat er geen openingen meer zijn tussen het masker en het gezicht.
  • Draag het masker maximaal acht uur aan een stuk wanneer het niet bevuild of beschadigd is. Als het vuil, beschadigd of vochtig is, moet je het vervangen.
  • Was of ontsmet je handen voor je het masker afzet. Draag je een wegwerpmasker, gooi het dan weg in een vuilnisbak en was of ontsmet nadien nogmaals je handen. Gebruik je een stoffen masker, dan kan dat gewassen en hergebruikt worden.

20200514_Veiligheidsregels from HeiligHartziekenhuis Lier on Vimeo.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

28 mrt 2023
Innovatie

Maak kennis met ‘Ontboezemingen’ – een podcast voor en met (ex-)borstkankerpatiënten

Het HeiligHartziekenhuis Lier lanceert een podcast, gemaakt met en voor (ex-) borstkankerpatiënten. Onder de noemer “Ontboezemingen” gaat radiopresentatrice Ann Reymen in gesprek met 6 dames die in een al dan...

Lees meer
24 mrt 2023
Corona,Algemeen

Wijziging mondmaskerbeleid voor bezoekers en patiënten

...

Lees meer
23 mrt 2023
Algemeen

Moeder en Kind eenheid HeiligHartziekenhuis Lier zet in op detectie en opvolging van psychosociale kwetsbaarheden bij zwangere en pas bevallen vrouwen

Het HeiligHartziekenhuis Lier ging een partnerschap aan met Born in Belgium pro, dat een online, gedeeld platform aanbiedt dat informatie over de psychosociale situatie van een zwangere vrouw centraliseert en...

Lees meer